Când se pun, de fapt, condimentele la orez. Gordon Ramsay explică
Publicat pe 03.11.2023 la 12:19 Actualizat pe 03.11.2023 la 12:23
Probabil și tu ai gătit măcar o dată în viață orez, însă ai pus condimentele total greșit. Ei bine, noi îți vom spune când se pun, de fapt, condimentele la orez. Celebrul bucătar Gordon Ramsay a explicat acest lucru, dar și regula de care ține cont de fiecare dată. Iată ce a spus faimosul chef!
- Momentul în care trebuie să pui condimentele la orez
- Ce a explicat bucătarul Gordon Ramsay
Tu ai idee când se pun condimentele la orez? Ei bine, este foarte important când faci acest lucru, asta dacă vrei să te bucuri de o mâncare delicioasă. Iată cum trebuie să procedezi atunci când gătești orez!
Gordon Ramsay explică când se pun, de fapt, condimentele la orez
Pe canalul de YouTube pe care îl are, Gordon Ramsay a explicat când se pun, de fapt, condimentele la orez. Celebrul bucătar a recomandat să condimentezi orezul înainte de a începe să gătești. În acest fel, condimentele se vor putea infuza în boabe în timp ce orezul fierbe.
Dacă așteptați să adaugi sare, piper și restul condimentelor în timp ce gătești orezul, acestea se vor transforma într-un praf și nu vor mai avea același gust aromat. În cazul în care procedezi astfel, alegerile de arome parfumate și delicioase vor fi absorbite în timpul procesului de gătit.
Cum gătește bucătarul orez
Atunci când Gordon Ramsay gătește orez, acestuia îi place să folosească păstăi întregi de cardamon pe care să le străpungă pentru a obține efectul complet al gustului picant și dulce, împreună cu semințe de anason. Bucătarul face acest lucru pentru a se bucura de proprietățile aromatice.
Celebrul chef folosește cel mai des piper negru și sare atunci când gătește un orez delicios. Cu toate acestea, el are o regulă clară, aceea de a pune ierburi uscate și condimente proaspete la această mâncare.
Gătit cu puțină nucșoară, scorțișoară și zahăr brun, orezul îți poate satisface pofta de dulce și poate completa o serie de proteine.
Citește și: Chifteluțe gustoase și savuroase. Cum să le pregătești altfel decât rețeta clasică pe care o cunoști