Cât de sănătoasă este loboda pentru organism. De ce trebuie să o integrezi în alimentația ta
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 27.02.2024 la 18:59
Actualizat pe 27.02.2024 la 18:59
Consumul de lobodă este recomandat de toți experții în nutriție, iar românii o găsesc peste tot în această perioadă a anului. Puțini știu, însă, ce beneficii uimitoare are pentru organism și în ce combinații poate fi savurată. Iată de ce trebuie să o integrezi în alimentația ta.
- Cât de benefică este loboda în alimentația ta
- Majoritatea experților o recomandă
Există o mulțime de plante benefice pentru organism și care ajută la menținerea sănătății, iar loboda este una dintre ele.
Aceasta poate fi gătită după o mulțime de rețete delicioase și are un aport semnificativ de nutrienți și vitamine, pe care nu trebuie să le ratezi. Este recomandată mai ales de persoanele care se luptă cu kilogramele în plus.
De ce trebuie să mănânci frecvent lobodă și ce beneficii are
Comercianții români au venit în piețe cu o mulțime de plante și verdețuri, pe care românii trebuie să le integreze în mesele zilnice, dacă vor să aibă un sistem imunitar mai puternic ca niciodată. O plantă care are beneficii uimitoare, dar despre care nu multă lume vorbește, este loboda!
Aceasta este cunoscută sub numele de spanac francez și are aproximativ aceleași proprietăți ca și spanacul. Loboda are un conținut foarte mare de vitaminele C, A, K, dar și calciu, fier și zinc. Din acest motiv, este recomandată pentru persoanele care își doresc să slăbească, dar au nevoie de acești nutrienți.
Loboda ajută la detoxifiere și la digestie, astfel că are efecte pozitive și în cazul persoanelor care țin diete sau fac schimbări în ceea ce privește alimentația lor.
Nu trebuie uitat nici faptul că întărește sistemul imunitar și ține departe bolile și afecțiunile cu care majoritatea oamenilor se confruntă la început de primăvară.
Cum poate fi gătită loboda
Deși poate fi consumată chiar și crudă, loboda poate fi gătită sub o mulțime de forme. Majoritatea oamenilor o gătesc sub formă de piure, sau mâncare de lobodă.
De asemenea, unele gospodine gătesc ciorbă de lobodă roșie, iar gustul ei este fabulos. Aceasta poate fi combinată și cu orez, pentru un plus de consistență.