Cât este de sănătoasă mierea naturală de albine
Publicat pe 15.01.2019 la 10:20 Actualizat pe 15.01.2019 la 10:26
Mierea este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut. Mierea are numeroase roprietăţi curatoare, este un medicament natural ce nu ar treui să lipsească din casa nimănui.
Mierea este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut. Mierea are numeroase roprietăţi curatoare, este un medicament natural ce nu ar treui să lipsească din casa nimănui.
Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul şi textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de către albine. Probabil cel mai des este întalnită mierea de trifoi, dar şi aceasta poate avea diverse arome şi culori.
Printre beneficiile acestui aliment amintim:
Vindecarea plăgilor -Medicina modernă redescoperă proprietăţile de vindecare ale mierii. Se consideră că mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere ar putea fi motivul pentru care mierea vindecă rănile.
Sursă de energie - mierea de albine pură este o sursă de carbohidraţi, atât fructoza cat şi glucoza pe care organismul le transformă în energie. Glucoza oferă instant energie în timp ce fructoza este mai lent absorbită şi furnizează energie în mod constant.
Prevenirea alergiilor sezoniere - mierea de albine poate fi benefică pentru persoanele care suferă de unele tipuri de alergii. Pentru că albinele adună polenul de la plantele native şi îl transformă în miere, consumul de miere produsă la nivel local poate preveni apariţia alergiilor sezoniere.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.S.