Cât se fierb ouăle de rață, gâscă, curcă sau bibilică
Publicat pe 18.04.2022 la 14:57 Actualizat pe 18.04.2022 la 14:57
Probabil te-ai gândit să mănânci și alte ouă în afară de clasicele ouă de găină. Ei bine, noi te vom învăța cât trebuie să fierbi fiecare ou în parte, de exemplu ouăle de rață, gâscă, curcă sau chiar de bibilică.
- Cât trebuie să fierbi ouăle de rață, gâscă, curcă sau bibilică
- Fiecare ou se fierbe diferit
Ouăle se fierb diferit în funcție de pasărea din care au fost făcute. Iată cât trebuie să fierbi ouăle de rață, gâscă, curcă sau bibilică pentru a obține rezultatul dorit și a te bucura de un gust cu adevărat delicios.
Cât se fierb ouăle de rață ca să fie tari sau moi
Ouăle de rață sunt ouă diferite de cele de găină și se fierb diferit. Astfel că, un ou de rață se fierbe trei, patru sau cinci minute pentru a fi moale și fiert suficient, iar pentru a fi tare se fierbe în jur de șase, șapte minute.
Ouăle fierte de rață conțin proteine, sodiu și potasiu. De asemenea, aduce și diverse minerale, de exemplu 46% Seleniu, 22% Fosfor și 15% Fier. Oul de rață crud conține 158% vitamina B12, 26% vitamina B5, 22% vitamina B2, 15% vitamina A, 14% vitamina B9 și 10% vitamina B6.
Cât se fierb ouăle de gâscă
Ouăle de gâscă se fierb mult mai mult față de celelalte. Așadar, un ou de găscă se fierbe nouă sau zece minute pentru a fi moale și fiert suficient, iar pentru a fi tare se fierbe în jurul a treisprezece minute.
Ouăle de gâscă sunt bogate în grăsimi sănătoase și conține o mulțime de vitamine și minerale sănătoase pentru organismul uman. Principalele surse sunt vitamina D și vitamina B, acestea aducând o viață mai sigură.
Cât se fierb ouăle de curcă
Ouăle de curcă se fierb aproximativ patru, cinci sau șase minute pentru a avea consistența moale, iar pentru a fi mai tari se fierb în jur de zece sau unsprezece minute.
Oul de curcă conține 79 grame și are 135 calorii. Acesta mai are nouă grame de grăsimi din care doar trei sunt saturate, un gram de carbohidrați și 11 grame de proteine. Acestea conțin vitamine și minerale.
Cât trebuie să fierbi un ou de bibilică
Ouăle de bibilică sunt asemănătoare la fiert cu cele de rață, iar pentru a fi fierte suficient trebuie să le lăsați două, trei sau cinci minute, asta dacă le vreți moi și dacă le vreți tari le fierbeți în jur de patru minute. Oul de bibilică reduce riscul de pietre la vezica biliară rinichi sau ficat, având o mulțime de vitamine și minerale sănătoase pentru organism.
Citește și: Postul negru ortodox. Ce înseamnă și când se ține