Ce conțin covrigii pe care îi luăm cu 2 lei de la orice covrigărie
Publicat pe 11.04.2023 la 12:02 Actualizat pe 11.04.2023 la 12:02
Covrigul este o pâine făcută din drojdie, care are forma unui nod răsucit. Multă lume cumpără covrigi de la patiserie sau covrigărie, pentru că această gustare este ieftină și delicioasă. Cu toate acestea, nu mulți știu ce conțin covrigii pe care îi cumpărăm cu 2 lei de la orice covrigărie. Noi îți vom prezenta ce conține această gustare.
- Ce conțin covrigii pe care îi luăm cu 2 lei de la orice covrigărie
- Toți românii ar trebui să știe asta
Mai ales atunci când nu aveți timp să mâncați, covrigii sunt o variantă perfectă. Nu multă lume știe ce conțin convrigii care costă 2 lei la orice covrigărie. Ce informații nutriționale trebuie să știi despre această gustare.
Ce conțin covrigii pe care îi luăm cu 2 lei de la orice covrigărie
Covrigii cu 2 lei de la orice covrigărie sunt bogați în carbohidrați și nutrienți, dar săraci în grăsimi și proteine. Acum vă vom prezenta mai exact ce conțin atât covrigii tari, cât și covrigii moi de la patiserie.
Un singur covrig mediu moale, sărat conține 408 calori, 4 grame de grăsime, 10 grame de proteine, 84 grame de carbohidrați, 1 gram de zahăr, 2 grame de fibre, 41% din valoarea zilnică de sodiu, 7% din valoarea zilnică de folat, 17% din valoarea zilnică de cupru, 26% din valoarea zilnică de calca, 32% din valoarea zilnică de niacină, 26% din valoarea zilnică de riboflavină, 37% din valoarea zilnică de seleniu, 40% din valoarea zilnică de tiamină și 10% din valoarea zilnică de zinc.
Un singur covrig tare, sărat conține 163 calori, 1 gram de grăsime, 4 grame de proteine, 34 grame de carbohidrați, 1 gram de zahăr, 1 gram de fibre, 23% din valoarea zilnică de sodiu, 19% din valoarea zilnică de folat, 7% din valoarea zilnică de cupru, 11% din valoarea zilnică de calca, 14% din valoarea zilnică de niacină, 11% din valoarea zilnică de riboflavină, 3% din valoarea zilnică de seleniu, 15% din valoarea zilnică de tiamină și 4% din valoarea zilnică de zinc.
Covrigii de toate felurile sunt fabricați din făină de grâu, care este îmbogățită cu nutrienți suplimentari, fier, vitamina B, de exemplu tiamină, niacină și riboflavină. Mai mult decât atât, covrigii conțin fibre, care îmbunătățesc sănătatea intestinului.
Cu ce poți consuma covrigii
De asemenea, fiind destul de sănătoși, covrigii se pot consuma alături de următoarele alimente: fructe și legume proaspete, nuci amestecate, hummus, iaurt, unt de arahide, amestec de trasee sau ciocolată neagră.
Citește și: Rețetă de drob cu legume și ciuperci. Un preparat vegan savuros și sănătos