Ce nu este deloc bine să faci până la Bobotează. Vei atrage ghinion dacă nu respecți aceste reguli extrem de importante
Publicat pe 04.01.2024 la 20:12 Actualizat pe 04.01.2024 la 20:12
Știm că Boboteaza se numără printre primele, dar și cele mai importante sărbători din anul calendaristic. Aceasta face parte din seria celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească faptele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică. Iată ce nu este deloc bine să faci până la Bobotează. Vei atrage ghinion dacă nu respecți aceste reguli extrem de importante.
- Ce este strict interzis să faci până la Bobotează
- Vei avea ghinion dacă nu respecți aceste reguli
An de an, la data de 6 ianuarie, românii prăznuiesc una dintre cele mai mari sărbători ale anului. În această zi, credincioșii respectă numeroase obiceiuri și tradiții, având credința că vor avea, astfel, noroc în noul an și vor fi protejați de divinitate.
Ce este strict interzis să faci până la Bobotează
Amintim despre Bobotează, numită și Botezul Domnului, că este una dintre cele douăsprezece sărbători importante din an, pentru creștinii din întreaga lume.
An de an, această zi este sărbătorită la data de 6 ianuarie și reamintește faptele petrecute la apă Iordanului.
Totodată, Bobotează reprezintă înnoirea omului creştin, spun liderii religioși și, la fel că în fiecare zi de sărbătoare, creștinii merg și se închină la biserică.
În schimb, spre deosebire de orice altă zi importantă din Calendarul Ortodox, acest eveniment vine și cu o serie de tradiții și obiceiuri specifice fiecărui popor.
Vei avea ghinion dacă nu respecți aceste reguli
Se spune că, pregătirea pentru acest eveniment se face cu o zi înainte, motiv pentru care există unele restricții ce trebuie respectate pentru a avea parte de noroc întreg anul. De asemenea, tradiția spune că, dacă nu sunt respectate, oamenii vor avea un an prost.
În acest fel, una dintre restricțiile pe care românii le respectă până în ziua de Bobotează are de-a face cu spălatul cu apă a diverse lucruri, chiar a corpului.
Ei bine, acest obicei străvechi arată că spălatul hainelor, de exemplu, și chiar și îmbăierea trebuie evitate înainte de sărbătoare, mai ales în zilele de 5, 6 sau 7 ianuarie.
În apropierea acestei sărbători, apele sunt considerate a fi binecuvântate și purificatoare. Mai mult decât atât, rufele nu ar trebui spălate în zilele menționate anterior, spunându-se că acest lucru aduce ghinion pe parcursul anului.
CITEȘTE ȘI: Tradiţii obiceiuri şi superstiții de Bobotează 2024. Care este semnificația acestei sărbători, de fapt