Ce poți face cu apa în care s-a fiert orezul. Trucurile simple pe care nu le știai
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 13.01.2024 la 13:20
Actualizat pe 13.01.2024 la 13:21
Dacă și tu obișnuiești să arunci apa de la orez, află că ea poate fi folosită pentru diverse scopuri. Lichidul obținut după fierbere este plin de proprietăți sănătoase și îl poți utiliza atât în bucătărie, cât și pentru plante.
- Ce poți face cu apa în care s-a fiert orezul
- Trucurile simple pe care nu le știai
Apa în care ai fiert orezul poate fi folosită în mai multe moduri, în loc să o arunci. Aceasta conține substanțe nutritive și poate adăuga savoare în diverse preparate. După ce vei afla secretele de mai jos, cu siguranță trebuie să le pui în aplicare. În acest fel, vei face economie și poți avea rezultate foarte bune, mai ales în tratamentul de păr sau pentru plante.
Beneficii apa de orez
Apa în care a fiert orezul are mai multe proprietăți. Lichidul nu trebuie să fie aruncat, ci se poate folosi în diverse scopuri, atât alimentare, de frumusețe sau ca îngrășământ de plante.
Amidon pentru gătit
Apa de la orez conține amidon, ceea ce o face utilă pentru îngroșarea supelor, sosurilor sau a altor feluri de mâncare. Poți adăuga treptat apa de orez în preparate pentru a obține o consistență mai groasă.
Hidratare
Datorită substanțelor nutritive eliberate în timpul fierberii orezului, apa rezultată poate fi folosită ca o băutură hidratantă. Poți bea apa de orez simplă sau adăuga puțină sare sau lămâie pentru a-i îmbunătăți gustul.
Fertilizator pentru plante
Apa de orez poate fi folosită ca fertilizator pentru plante. Datorită conținutului de vitamine și minerale, aceasta poate contribui la hrănirea plantelor din grădină.
Tratament pentru păr
Apa de orez poate fi folosită ca tratament pentru păr. Spală-ți părul cu lichidul obținut după fierbere pentru a-i conferi strălucire și a îmbunătăți starea generală a firului de păr.
Curățare a vaselor
Datorită amidonului, apa de orez poate fi utilizată ca un agent de curățare. Se poate folosi pentru a curăța vasele sau alte suprafețe. La final, vei obține farfurii strălucitoare și de mare efect.
CITEȘTE ȘI: Pilaf de orez cu legume. Rețetă simplă și delicioasă pentru post