Ce sunt mineolele, fructele care se consumă în sezonul rece. Ce beneficii au
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 01.03.2023 la 16:47
Actualizat pe 01.03.2023 la 16:47
Mineolele au devenit tot sunt mai populare în sezonul rece, numărându-se printre fructele care au mai multe beneficii pentru sănătate. De cele mai multe ori, sunt confundate cu mandarinele sau clementinele.
- Ce sunt mineolele, fructele care se consumă în sezonul rece
- Ce beneficii au
În sezonul rece, în supermarketuri, se găsesc și mineolele, fructele care sunt, de multe ori, confundate cu mandarinele ori clementinele, datorită gustului dulce și proprietăților asupra sănătății.
Ce sunt mineolele, fructele care se consumă în sezonul rece
Mineolele au devenit tot mai populare, pentru că au un gust asemănător cu cel al mandarinelor, dar mai puțini sâmburi. În 1897, au avut loc primele încrucișări între soiuri de grepfruit și mandarină, descoperire care, la acel moment, i-a surprins pe oamenii de știință.
Specialiștii spun că, ulterior, au avut loc și încrucișări între soiul de mineole și pomelo, pentru a-i oferi gustul dulce.
În 1931, locuitorii din Orlando, Florida, au testat prima dată mineolele, după ce studiile specialiștilor de la Stația de Cercetări Agricole şi Horticole au ajuns la final, spunând că fructele pot fi date către consum.
Mineolele sunt atât de căutate, pentru că au un gust asemănător cu cel al mandarinelor, dar mai puțini sâmburi sau mai deloc.
Ce beneficii asupra sănătății au
Despre mineole se spune că au proprietăți antiinflamatorii. În plus, specialiștii au mai descoperit faptul că fructele pot stimula întărirea sistemului imunitar și mai preveni îmbătrânirea.
Studiile mai arată că mineolele pot fi incluse în diete, asta pentru că au puțin calorii, mai exact 32 de calorii la 100 de grame. Mineolele mai conțin vitamina A și vitamina C.
Alte substanțe care se mai regăsesc în fructe sunt fierul, potasiul, magneziu și acid folic. Datorită faptului că au un conținut scăzut de zahăr, fructele pot fi consumate și de cei care suferă de diabet.
Citește și: ÎNTREBAREA ZILEI: Care sunt beneficiile consumului de mandarine?