Cu ce să stropești cozonacii după ce i-ai scos din cuptor. Vor avea un gust delicios
Publicat pe 14.12.2023 la 23:30 Actualizat pe 14.12.2023 la 23:31
Crăciunul și Revelionul se apropie cu pași repezi, iar pentru acest lucru ne-am gândit să-ți oferim câteva sfaturi important. În rândurile de mai jos îți vom spune cu ce să stropești cozonacii după ce i-ai scos din cuptor. Dacă urmezi acest truc, atunci cozonacii tăi vor avea un gust delicios.
- Cu ce să stropești cozonacii după ce i-ai scos din cuptor
- Ce trebuie să faci ca să le dai un gust delicios
Dacă simți că le lipsește ceva cozonacilor tăi și îți dorești să le dai un gust delicios, care să-ți încânte papilele gustative, atunci ar trebui să îi stropești cu ceva imediat după ce îi scoți din cuptor. Iată ce să pui deasupra acestui desert!
Cu ce să stropești cozonacii după ce i-ai scos din cuptor
După ce cozonacii sunt scoși din cuptor, stropește-i cu un sirop făcut din apă, zahăr și esență de vanilie sau alte arome preferate. Asigură-te că acoperi uniform suprafața cozonacilor. Siropul va pătrunde în interiorul cozonacilor, oferindu-le acestora o umiditate plăcută și un gust delicios.
Mai mult decât atât, acest sirop extrem de delicios și simplu de pregătit îi va face mai moi și le va adăuga un plus de dulceață. Poți adăuga și alte arome în sirop, precum coajă de portocală sau lămâie, pentru a personaliza gustul cozonacilor în funcție de preferințele pe care le ai.
Rețetă de cozonac de Crăciun cu nutella și nucă
Acum îți vom explica cum să prepari o rețetă delicioasă de cozonac de Crăciun cu nutella și nucă. Pentru acest desert gustos ai nevoie de următoarele ingrediente:
-500 ml lapte cald
-1 kilogram de făină
-5 gălbenușuri
-20 de grame de drojdie uscată
-1 sticluță de esență de rom
-1 praf de sare
-150 de grame de unt
-200 de grame de zahăr
-3 linguri mari de Nutella
-700 de grame de nucă
-150 de grame de zahăr
Mod de preparare:
Se folosește un vas mare, în care se pun drojdia, două linguri de făină și jumătate de lingură de zahăr. Se adaugă laptele călduț peste aceste ingrediente și se amestecă până când se obține un aluat moale, de culoare gri și cu o consistență lipicioasă. Acesta este lăsat să dospească pentru aproximativ jumătate de oră.
Se pregătește un alt recipient cu făină, aluatul dospit și gălbenușurile de ou. După ce acestea sunt amestecate, se adaugă laptele în care s-a dizolvat zahărul, urmat de încă una sau două linguri de lapte. Se amestecă până când se obține un aluat moale și galben.
Peste aluat se introduc vanilia și sarea, apoi se frământă. În mod treptat, se adaugă cubulețele de unt și se continuă frământarea până când toate ingredientele se omogenizează. Aluatul se lasă să dospească timp de o oră.
Între timp, se pregătește umplutura prin amestecarea nucilor cu 150 de grame de zahăr. Aluatul, scos din bol, este întins pe o suprafață unsă cu ulei și apoi împărțit în două bucăți pentru a forma doi cozonaci.
Ambele bucăți de aluat sunt întinse pe masă până când ating uniformitatea, după care se adaugă umplutura. Se aplică un strat de Nutella și un strat de amestec de nucă cu zahăr. Capetele aluatului sunt rulate, iar suprafața acestuia se unge cu gălbenuș de ou, fiind apoi presărată cu un strat subțire de nucă. Același proces se repetă și cu cealaltă bucată de aluat.
Cozonacii se pun în două tăvi acoperite cu hârtie de copt și se introduc în cuptor pentru o perioadă de 45 de minute, la temperatura de 175 de grade Celsius. Se scot cozonacii din cuptor și apoi sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu portocale și banane. Un preparat delicios și simplu