Cum gătești corect sparanghelul după metoda bucătarilor profesioniști. Nu trebuie fiert

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 01.07.2025 la 12:39
Actualizat pe 01.07.2025 la 13:10
Sparanghelul este un aliment sănătos, recomandat de nutriționiști. Majoritatea oamenilor fierb sparanghelul, fără să știe că astfel distrug mulți dintre nutrienții pe care îi are. Iată cum gătești corect sparanghelul pentru un gust savuros.

Sparanghelul are multe beneficii.
Profimedia
- Sparaghelul are o mulțime de beneficii pentru organism
- Cum îl gătești corect
Modul în care gătești legumele este foarte important, pentru că acestea își pot pierde proprietățile. Sparanghelul nu se fierbe, ci se gătește după o rețetă ușoară, pe care o urmează mai ales bucătarii profesioniști.
Cum gătești corect sparanghelul
Sparanghelul este o legumă care trebuie să facă parte din alimentația ta, datorită beneficiilor pe care le are. Această legumă se gătește foarte ușor și are foarte puține calorii, astfel că poți să o combini cu alte preparate savuroase.
Puțini știu acest lucru, dar nu trebuie să fierbi sparanghelul. Rețeta bucătarilor profesioniști te învață cum să îl gătești corect cu doar câteva ingrediente simple și ieftine. După această rețetă, sparanghelul va avea un gust delicios.
Ingrediente
- 400 de grame de sparanghel
- o lingură de ulei de măsline
- o jumătate de linguriță de piper negru
- o linguriță de sare
- doi căței de usturoi
Mod de preparare
Se spală sparanghelul și se taie capetele tari, apoi se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropește cu ulei de măsline, se condimentează și se bagă la cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute. Opțional se poate adăuga și parmezan.
Ce beneficii are sparanghelul
Sparanghelul are multe beneficii pentru organism și ajută la menținerea sănătății. De asemenea, este recomandat și în diete. Iată câteva beneficii importante ale sparanghelului.
1. Ajută la sănătatea digestivă
2. Este foarte bogat în vitamine, conținând vitaminele A, C, E și K
3. Îmbunătățește sănătatea inimii
4. Ajută la procesul de slăbire
Citește și: Rețetă de supă cremă de sparanghel. Un preparat sănătos și delicios