Ingredientul ieftin care îți transformă sparanghelul într-o delicatesă. De ce nu trebuie să îl fierbi

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 16.05.2025 la 15:21
Actualizat pe 16.05.2025 la 15:21
Un incgredient ieftin și simplu te ajută să transformi sparanghelul într-o adevărată delicatesă. Nu este nevoie să îl fierbi, ci doar să îl gătești după o rețetă foarte simplă, care cu siguranță va fi pe placul tău.

Sparanghelul este o sursă semnificativă de beneficii pentru organism.
Profimedia
- De ce nu se fierbe sparanghelul
- Ce ingredient trebuie să adaugi
Sparanghelul este un aliment foarte sănătos, pe care trebuie să îl introduci în dieta ta. Are multe proprietăți de care organismul are nevoie, printre care un conținut foarte mare de vitamina K, vitamina C, potasiu și fosfor.
Ingredientul ieftin pe care trebuie să îl adaugi în sparanghel
Sparanghelul se gătește foarte ușor, cu puține ingrediente. Majoritatea oamenilor îl fierb, însă acest lucru îi ia din proprietățile uimitoare pe care le are. Așadar, cel mai bine este să mănânci sparanghel copt la cuptor, pentru că un ingredient secret te ajută să obții un preparat delicios.
Este vorba despre parmezan. Tot ce trebuie să faci este să tai capetele, să alegi bucățile cele mai voluminoase și consistente și să le așezi într-o tigaie cu ulei de măsline, sare, piper și o cană de parmezan.
Se preîncălzește cuptorul și se introduce tava cu sparanghelul. Acesta se coace la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 15 minute. Acesta se poate servi cu cartofi sau cu alte legume. Sparanghelul copt are o savoare deosebită.
Ce alte beneficii are sparanghelul
Sparanghelul are o mulțime de beneficii pentru organism, motiv pentru care este recomandat de nutriționiști. Are foarte puține calorii, și anume o cantitate de 90 de grame conține 20 de calorii. Acesta îmbunătățește funcțiile digestive ale organismului, reduce tensiunea arterială și este benefic și pentru pierderea în greutate.
Mai mult, sparanghelul este o sursă importantă de antioxidanți și reduce semnificativ inflamațiile din organism. Sparanghelul este util și pentru sănătatea inimii.
Citește și: Rețetă de supă cremă de sparanghel. Un preparat sănătos și delicios