De ce nu este bine să consumăm înghețată pe timp de caniculă. Riscul uriaș la care te poți expune
Publicat pe 25.07.2023 la 14:15 Actualizat pe 25.07.2023 la 14:15
Ne aflăm în perioada cea mai claduroasa din an, iar temperaturile continuă să crească de la o zi la alta. Ei bine, în această perioadă a anului caniculei, fiecare dintre noi caută cele mai bune modalități de a se răcori. Ei bine, acesta este și momentul când oamenii ajung să facă câteva ”greșeli” care mai mult le accentuează senzația de căldură și nu ne răcoresc deloc. printre ele se numără și consumul de înghețată. De ce nu este bine să consumăm înghețată pe timp de caniculă.
- De ce nu este bine să consumăm înghețată pe timp de caniculă
- Riscul uriaș la care te poți expune
Cui nu îi place înghețata. Acest aliment este, de faot, un desert rece creat din produse lactate, cum ar fi laptele și smântâna, combinate cu asezonare și îndulcitori precum zahărul.
Totodată, această mixtură este creată încet la rece pentru a preveni formarea cristalelor de gheață, acest lucru rezultând o înghețată neted structurată.
Motivul pentru care nu este bine să consumăm înghețată pe timp de caniculă
Cu toate că avem tendința de a consuma înghețată de fiecare dată când simțim nevoia să ne răcorim în zielle toride de vară, iată că experții în nutriție avertizează că o înghețată sau o bere rece în realitate nu ne răcoresc, ci mai degrabă au efecte contrare.
Poate ai impresia că te răcorește pe moment și că te ajută să lupți cu caniculă, însă înghețata nu face altceva decât să îți încălzească și mai tare corpul. Specialiștii susțin că, în momentul în care corpul tău începe să o digere, înghețata produce energie, iar temperatura corpului crește.
Alimente pe care trebuie să le eviți în zilele toride ale verii
Pe lângă înghețată, nici berea nu se dovedește a fi o alegere mai înțeleaptă pentru cele mai calde zile. Ei bine, se pare că alcoolul deshidratează și duce la vasodilatație, adică lărgește vasele de sânge. Totodată, acest proces provoacă încălzirea pielii, iar asta îți dă senzația de căldură și transpirație.
Mai mult decât atât, alte alimente pe care este bine să le eviți pe caniculă sunt carbohidrații complecși, cum sunt orzul și alte cereale integrale, iar asta pentru că sunt greu de digerat, ceea ce înseamnă că cer foarte multă energie pentru procesul de digestie.
Însă, experții în nutriție recomandă alimente cu un conținut ridicat de apă cum ar fi pepenele verde, legumele, cum ar fi salată verde, castraveţi, țelină, ridichi, care conţin 95% apă.