Este sau nu sănătos să consumăm soia ca înlocuitor al cărnii în post? Anunțul făcut de nutriționistul Mihaela Bilic
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 19.03.2021 la 14:53
Actualizat pe 19.03.2021 la 14:53
Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut declarații despre înlocuirea cărnii, mai ales în perioada Postului Paștelui. Multe persoane renunță la carne în această perioadă și încearcă să o înlocuiască folosind alte alimente, însă unele pot fi cu adevărat periculoase. Iată ce a declarat Mihaela Bilic!
- Cât de sănătos este consumul de soia ca înlocuitor al cărnii
- Proteinele ar trebui să fie însoțite de cereale la fiecare masă
Odată cu venirea Postului Paștelui, oamenii devin mai cumpătați și renunță la carne pentru o perioadă. Cei mai mulți încearcă să înlocuiască brânza, carnea sau ouale cu alimente vegetale.
Cât de sănătos este consumul de soia ca înlocuitor al cărnii
Printre alimentele vegetale ”înlocuitoare” ale cărnii se numără și soia, aliment despre care nutriționistul a afirmat că ”produce niște dezechilibre grave hormonale”.
Este important să fim informați cu privire la ceea ce punem în farfurie în Postul Paștelui, pentru a nu ne afecta starea de sănătate.
Mihaela Bilic a declarat că legumele nu țin de foame, oricât de sănătoase și lăudate ar fi. De altfel, este normal ca un copil să nu se dea în vânt după legume, deoarece cel mai probabil vor fi atrași de alimente mult mai sațioase și consistente.
Consumul de soia poate fi dăunător pentru organism, deoarece conține fitoestrogeni aproape identici cu estrogenul uman care ne pot da sistemul endocrin peste cap.
Proteinele ar trebui să fie însoțite de cereale la fiecare masă
Mihaela Bilic recomandă proteina din mazăre, deoarece este mult mai sănătoasă și valoroasă, nefiind modificată genetic. Și prețul este unul extrem de accesibil.
Tot ceea ce înseamnă proteine vegetale sunt, de fapt, produse de calitatea a doua, așa cum a mărturisit chiar nutriționistul. Proteinele de origine vegetală din leguminoase ar trebui să fie combinate cu cerealele.
Nutriționistul a dat și un exemplu. Atunci când consumăm fasole bătută pe pâine este extrem de corect și de sănătos.
Postul Paștelui este cel mai lung și aspru post din an, a început pe 17 februarie și va ține până sâmbătă, 3 aprilie.