Ingredientul care face maioneza de casă mai pufoasă. Ce trebuie să adaugi în compoziție ca să obții un sos cu mai puține calorii
Publicat pe 16.02.2024 la 21:02 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:37
Pe internet există o mulțime de rețete pe care le poți folosi pentru a prepara un sos perfect de maioneză. Pentru că se numără printre sosurile folosite în multe dintre preparate, trebuie să ții cont de câteva trucuri. Iată care este ingredientul care face maioneza de casă mai pufoasă! Ce trebuie să adaugi, de fapt, în compoziție ca să obții un sos cu mai puține calorii.
- Maioneză fără ulei. Are de 5 ori mai puţine calorii, ingredientul care o face pufoasă
Maioneza reprezintă unul dintre sosurile care nu lipsesc de pe mesele românilor niciodată. Fie că este cumpărat direct din supermarket sau preparat în casă, acest sos este alegerea numărul unu în multe cazuri, iar asta pentru că este un sos ce se poate adăuga la aproape toate aperitivele, preparatele secundare, mâncărurilor rapide sau chiar a mâncărurilor principale.
Cum poți prepara maioneză cu foarte puține calorii
Știm despre maioneza de casă că este, de fapt, o combinație de gălbenușuri de ou și alte ingrediente, cum ar fi muștarul. Puține bucătărese știu, însă, pentru a face preparatul mai pufos, se va adăuga și iaurt grecesc.
Astfel, în cazul în care, în mod tradițional, gălbenușurile se separă de albușuri, nu acesta va fi cazul de față. Concret, ouăle fierte se vor combina cu muștar și iaurt grecesc, se vor condimenta cu sare și piper, apoi se vor mixa.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de maioneză fără ulei, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui ouăle fierte într-un vas de bucătărie. Apoi, se adaugă deasupra ouălor întregi iaurtul grecesc și lingurile de muștar.
În continuare, se presară deasupra ingredientelor sare și piper, în funcție de preferințe, și se mixează ingredientele cu ajutorul unui blender vertical.
De ce nu se pune ou în maioneză
Dacă și tu vrei să te vrei să te bucuri de o variantă inedită a unui preparat clasic, nu mai pune ou în maioneză. Acest ingredient poate fi înlocuit cu brio cu țelină și usturoi.
Ingrediente
- - o rădăcină de țelină;
- - apă și sare în care se va fierbe țelina;
- - doi sau trei căței de usturoi;
- - o lingură de muștar clasic;
- - între 400 și 450 de mililitri de ulei de floarea soarelui;
- - sare și suc de lămâie – cantitățile variază, în funcție de preferințe.
Mod de preparare
Pentru a prepara această variantă a rețetei de maioneză primul pas este pregătirea țelinei. Așadar, începem prin a o curăța și spăla foarte atent sub jet de apă rece. Apoi, se toacă cuburi și se pune la fiert în apă cu sare.
Separat, se curăță usturoiul și se pisează, așa cum se procedează pentru rețeta de mujdei.
După care, cuburile de țelină se lasă la scurs și se pun într-un bol, cu usturoiul pisat. Se adaugă muștarul și se amestecă până se obține o pastă omogenă.
Ultimul pas, dar nu cel din urmă este cel în care adaugi, treptat, uleiul în funcție de preferințe. În schimb, pentru un plus de aromă, poți pune în compoziție puțin piper alb măcinat.
CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care se pune apă minerală în maioneză. Secretul bucătarilor cunoscuți