Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi pentru cel mai pufos piure de cartofi. Nu este vorba despre smântână sau unt

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 10.03.2025 la 14:22
Actualizat pe 10.03.2025 la 14:22
Piureul de cartofi este un preparat gătit des în România și este una dintre cele mai îndrăgite garnituri. Există o mulțime de rețete după care poți să îl gătești, dar există doar un singur ingredient care îi dă cea mai pufoasă textură. Nu ai nevoie nici de smântână, nici de unt.

Secretul unui piure de cartofi pufos pe care puțini îl știu.
Profimedia
- Cum gătești corect cel mai delicios piure de cartofi
- Ai nevoie de un ingredient banal pentru a avea o textură pufoasă
Rețetele de piure de cartofi sunt foarte ușoare și necesită ingrediente simple. Puțini știu, însă, ce să adauge pentru a avea un gust fabulos și o textură pufoasă, în același timp. Un produs ieftin și simplu face o treaba uimitoare.
Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi neapărat în piureul de cartofi
Multe persoane caută secretul unui piure de cartofi de succes, cu o textură pufoasă, care să nu se modifice după ce piureul se răcește. Ei bine, adevărul este că nu ai nevoie nici de smântână, nici de unt, ci de un ingredient care are mai puține calorii decât ai fi crezut.
Mai exact, tot ce trebuie să adaugi în piureul de cartofi este conopidă! Această se fierbe și se pune în piure, pentru a se omogeniza cu celelalte ingrediente. Vestea bună este că, după cum recomandă nutriționiștii, conopida nu are multe calorii, ba chiar are fibre și proteine, de care organismul tău are nevoie.
Un alt truc pentru a te bucura de un piure de cartofi delicios și pufos este să adaugi supă de legume în loc de lapte. Aceasta îi va da o aromă deosebită, dar și o textură la care doar ai visat până acum.
Ce tip de cartofi trebuie să folosești
Cartofii sunt foarte importanți când gătești un piure, pentru că nu orice tip vor da rezultatele dorite. Cei mai potriviți sunt cei albi, pentru că au o cantitate mai mare de amidon. Datorită amidonului, piureul va fi mult mai cremos și delicios. Este foarte important să folosești același tip de cartofi. Un alt truc de care trebuie să ții cont neapărat este să folosești ulei de măsline în loc de ulei de floarea soarelui.
Citește și: Rețetă de piure de țelină cu alune coapte. Un preparat sănătos și delicios