La ce oră e bine să te trezești dimineața ca să ai energie toată ziua
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 12.06.2022 la 18:11
Actualizat pe 12.06.2022 la 18:11
Într-adevăr, trezirea de dimineață este grea. Indiferent dacă ai fost surprins de ceasul deșteptător al telefonului tău dintr-un somn profund, fără vise sau după ce te-ai răsturnat toată noaptea prin așternuturi, poate fi greu să te dai jos din pat. În general, este bine să te trezești înainte de răsăritul soarelui
- Avem nevoie de minimum 7 ore de somn pe noapte
- La ce oră e bine să te trezești dimineața ca să te simți odihnit
- Ce se întâmplă dacă te trezești mai devreme sau mai târziu
Dacă nu înainte, atunci asigură-te că te trezești odată cu soarele, dar nu după răsărit. Un studiu din 2019 a constatat că expunerea la lumina soarelui dimineață are ca rezultat o mai mare vigilență.
Avem nevoie de minimum 7 ore de somn pe noapte
Potrivit specialiștilor, adulții au nevoie de între 7 și 9 ore de somn pe noapte. Bebelușii, copiii mici și adolescenții au nevoie de și mai mult somn pentru a le permite creșterea și dezvoltarea. Persoanele peste 65 de ani ar trebui să doarmă 7 până la 8 ore pe noapte.
Cantitatea de somn de care ai nevoie depinde de diverși factori, în special de vârsta ta. Dacă somnul este întrerupt frecvent, nu ai parte de un somn de calitate, așadar calitatea somnului tău este la fel de importantă ca și cantitatea.
La ce oră e bine să te trezești dimineața ca să te simți odihnit
Încercați să vă treziți zilnic între 6:30 și 7 dimineața. De obicei, trezirea înaintea soarelui îți oferă energie, pozitivitate și toate lucrurile benefice pentru sănătatea ta mentală și fizică. În mod ideal, ar trebui să vă treziți la sfârșitul unui ciclu de somn și nu la mijlocul acestuia.
Așadar, vă veți simți mai fresh și mai plin de energie dacă vă treziți la sfârșitul unui ciclu.
Ce se întâmplă dacă te trezești mai devreme sau mai târziu
Dacă obișnuiești să te trezești forțat, din cauza alarmei, după doar câteva ore de somn, acest dezechilibru hormonal poate cauza probleme precum boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral și depresie.
Pe măsură ce soarele apune în fiecare zi și afară se întunecă, în mod ideal ar trebui să vă îndreptați către dormitor. Specialiștii în domeniu sunt de părere că ar trebui să ațipim până la ora 22:00.
Citește și: Ce să consumi seara ca să ai un somn odihnitor. Vei scăpa instant de insomnii