La ce riscuri te supui dacă mănânci porumb sau gogoși pe plajele din România. Mare atenție! Ce spun nutriționiștii
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 01.08.2022 la 13:35
Actualizat pe 01.08.2022 la 13:35
Porumbul este una dintre gustările preferate pentru români, de toate vârstele, mai ales pe litoralul românesc. Pe plajă găsești porumb, dar și gogoși la vânzătorii ambulanți. Bineînțeles, chiar și la vânzătorii ambulanți, prețurile au explodat. În cele mai multe cazuri, o gogoașă cu ciocolată costă 10 lei.
- Ce spun medicii specialiști despre consumul acestor alimente
- Care sunt riscurile la care ne supunem
- Ce prețuri au aceste produse pe litoral
Te-ai întrebat, totuși, vreodată, la ce riscuri te supui dacă mănânci porumb sau googși de pe plajele din România?
La ce riscuri te supui dacă mănânci porumb sau gogoși
Dacă consumi porumb în cantități mari sau dacă nu este gătit așa cum ar fi trebuit, există un risc foarte mare de pelagră. Ce este pelagra? Pelagra nu este altceva decât o deficiență de vitamine, în special de niacină în organism.
Porumbul are, de asemenea, deficit de aminoacizi (lizină și triptofan) și niacină, care ajută la protejarea organismului de pelagra. Așadar, dacă porumbul stă prea mult în soare și se alterează sau dacă nu este gătit așa cum ar fi trebuit, ne putem confrunta cu probleme de sănătate.
Porumbul nu este sănătos pentru persoanele diabetice, deoarece le poate crește nivelul de zahăr din sânge datorită conținutului său ridicat de carbohidrați. Așa că persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume porumb, mai ales dacă nu sunt siguri de cum a fost gătit sau preparat.
Porumbul conține o doză mare de zahăr și carbohidrați. Vânzătorii de porumb și gogoși se găsesc în continuare într-un număr foarte mare pe litoralul românesc. De obicei, aceste produse sunt vândute în condiții de căldură.
Ce spun medicii specialiști despre consumul acestor alimente
Dacă vom consuma astfel de produse, care nu sunt preparate sau depozitate corect, sunt șanse să ne stricăm întreg sejurul la mare, deoarece starea noastră de sănătate va fi afectată în mod direct.
E bine de știut că aceste infecții pot duce chiar și la hepatită. De cele mai multe ori, vânzătorii pun aceste produse în găleți de plastic și se plimbă cu ele și ore în șir pe plajă, pentru a le putea vinde.
Chiar și așa, prețurile sunt extrem de mari. Din acest motiv, tot mai mulți turiști au preferat să părăsească România în această vară și au ales destinații exotice. Porumb, gogoși sau mere coapte, toate pot fi găsite pe litoralul românesc.
Calitatea și mediul în care sunt depozitate sunt, de fapt, cele mai importante.
Citește și: Cât costă o porție de hamsii și o bere pe plaja Corbu. Oamenii au crezut că nu văd bine!