Leacuri bătrânești pentru somn. Cum să te odihnești mai bine noaptea
Publicat pe 02.02.2021 la 21:51 Actualizat pe 02.02.2021 la 21:51
Somnul insuficient reprezintă unul dintre cei mai mari dușmani ai organismului uman. Odihna, asemenea alimentației corespunzătoare, sunt foarte importante, iar neadministrate corect, pot duce la boli serioase. Iată cum poți să apelezi la leacurile bătrânești pentru a avea un somn sănătos și odihnitor!
- Cele mai bune leacuri bătrânești pentru somn
- Cum să te odihnești mai bine noaptea
Somnul este poate cel mai bun „medicament” împotriva stresului, oboselii și pentru anumite afecțiuni. O odihnă deficitară favorizează tulburările organismului, însă există diverse leacuri străvechi, bazate pe plante, care te pot ajuta să ai un somn cum nu se poate mai dulce, fără dificultăți de adormire, treziri în miez de noapte și nici cu întreruperi.
Cele mai bune leacuri bătrânești pentru somn
Băile de lavandă, de exemplu, ajută foarte mult la stabilizarea somnului. Combinată cu flori de salcâm, iasomie, tei, roiniță și in, dar și cu doar câteva picături de ulei de portocale, un astfel de răsfăț îți va conferi o noapte liniștită cum poate nu ai mai avut de mult.
Ceaiuri pentru somn
Și ceaiurile din plante te vor ajuta foarte mult în ceea ce privește relaxarea înainte de un somn bun. Valeriana este una dintre plantele cunoscute și recunoscute pentru efectele sale liniștitoare și ușor tranchilizante, fiind un somnifer folosit de peste 1.000 de ani. Passiflora, asemenea valerianei, este o plantă cu un ușor rol de sedativ. Sunătoarea ajută și ea în cazul stresului peste măsură, iar consumat sub formă de ceai îmbunătățește calitatea somnului.
Lapte cald pentru un somn mai bun
Un alt remediu bine cotat contra tulburărilor de somn este laptele cald băut înainte de culcare. Combinat cu miere, efectul acestuia este de-a dreptul miraculos, dând senzația de liniștire imediată și fără întreruperi ale somnului pe durata nopții.
Alte sfaturi pentru un somn odihnitor
Pe lângă băile și ceaiurile din plante, contează foarte mult și modul de trai. O cameră bine aerisită și o alimentație sănătoasă ajută și ele la odihna necesară. Pe lângăa cestea, mai putem consuma zilnic orez, lapte și lactate, dar și salate de crudități. Aplicarea de plasturi cu argilă pe abdomen, înainte de culcare, fac ca somnul să fie mult mai relaxant și odihnitor. Și cum ne păcăleau părinții și bunicii în copilărie, pentru ca Moș Ene să vină pe la genele noastre, este recomandat să consumăm seara înainte de culcare ceapă crudă sau sirop puțin cald de ceapă cu miere.
Ce efecte are lipsa unui somn odihnitor
Astfel, dacă nu dorim să avem probleme din cauza lipsei de somn, ar fibine să ne reorientăm spre leacurile naturale. Printre cele mai grave și des întâlnite probleme cauzate de lipsa de odihnă sunt pierderile de memorie, schimbările de comportament, irascibilitatea, instabilitatea emoțională, stresul, oboseala, slăbirea sistemului imunitar, dar și dificultăți de gândire și concentrare. Unele persoane manifestă chiar și creșteri în greutate, apariția de boli cardiovasculare și lipsa de echilibru.
Citește și: Bicarbonat de sodiu pentru vergeturi. Cum se folosește și care sunt rezultatele