Matcha sau cafea? Care variantă este mai sănătoasă? Ce spun medicii
Publicat pe 26.10.2023 la 21:55 Actualizat pe 26.10.2023 la 21:55
Matcha sau cafea? Multe persoane beau aceste două băuturi, însă nu mulți știu care variantă este mai sănătoasă pentru organismul uman. Iată ce spun medicii, dar și ce ar trebui să ai în vedere despre matcha!
- Care variantă este mai sănătoasă - matcha sau cafea
- Declarațiile făcute de medicii specialiști
Matcha sau cafea? Care variantă este mai sănătoasă
Ceaiul verde este derivat din planta Camellia sinesis. Acest ceai tradițional este o infuzie făcută din frunzele uscate și recoltate ale plantei. Pentru a produce matcha, frunzele sunt umbrite de lumina directă a soarelui timp de trei până la patru săptămâni înainte de recoltare, iar acest lucru extrem de important duce la niveluri mai mari de cofeină și antioxidanți.
Treasure McGuire, profesor asociat de farmacologie la Universitatea Bond și director asistent de farmacie la Spitalul Mater din Brisbane, a mărturisit că matcha oferă o doză comparativ mai mare de cofeină pe volum decât ceaiul negru sau ceaiul verde preparat în mod regulat. O ceașcă de cafea care conține 250 de mililitri are aproximativ 100 de miligrame de cofeină, iar o ceașcă de ceai negru conține între 45 de miligrame și 75 de miligrame de cofeină. Totodată, ceaiul verde conține între 24 de miligrame și 45 de miligrame.
Dr. McGuire recomandă celor care beau o ceașcă de matcha pentru a rămâne treji să opteze pentru „ceva care este pur cu cofeină și mai puțin alte ingrediente”, cum ar fi cafeaua. Așadar, doctorul nu spune că matcha este o alternativă mai sănătoasă în comparație cu cafeaua.
Ce se știe despre matcha
Matcha este apreciat pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătatea organismului uman. Se știe că această băutură poate ajuta la pierderea în greutate, însă unele studii au arătat că preparatele din ceai verde nu au avut un efect semnificativ asupra pierderii în greutate.
Matcha conține niveluri ridicate de quercetină, produs apreciat pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatorii. Cu toate acestea, această băutură poate interfera cu capacitatea organismului de a absorbi și de a regla medicamentele.
Citește și: De ce să pui scorțișoară în cafea. Trei beneficii importante