17 rețete delicioase care se întâmplă să aibă puține calorii. Sunt excelente dacă stai mereu cu ochii pe cântar
Publicat pe 04.04.2019 la 19:25 Actualizat pe 04.04.2019 la 19:31
Dacă stai cu ochii pe cântar în această perioadă, trebuie să ştii că există şi reţete delicioase, care să aibă foarte puţine calorii. Desigur, contează şi cantitatea în care consumi ce găteşti.
Dacă stai cu ochii pe cântar în această perioadă, trebuie să ştii că există şi reţete delicioase, care să aibă foarte puţine calorii. Desigur, contează şi cantitatea în care consumi ce găteşti.
Îţi propunem 17 reţete extrem de delicioase, numai bune pentru cei care doresc să atingă un număr de kilograme sau care vor să se menţină în formă. Nu uita, vara se apropie cu paşi repezi, iar trupul tău trebuie să fie pe măsură.
1. Supă de pui cu lămâie
Într-o oală se adaugă puiul, cartofii, morcovii, ţelina si orezul. Umple oala cu apă şi pune supa la fiert, la foc mediu. Când dă în clocot, adaugă delicat şi puţin piper măcinat. Lasă supa să fiarbă timp de 30 de minute sau până când puiul şi legumele sunt fierte foarte bine. Redu apoi focul la minim şi scoate bucăţile de pui din supă. Lasă-le într-un loc răcoros pentru 5 minute, pentru a se răci. Desfă apoi carnea de pe oase şi toac-o mărunt.
Între timp, într-un bol mediu, bate bine gălbenusurile cu zeamă de lămâie. Adaugă apoi o cană din zeama de supă peste acest amestec, treptat. Stinge focul şi adaugă amestecul cu ou peste supă. Amestecă foarte bine şi asezonează cu sare şi piper după gust. Adaugă apoi mărarul tocat mărunt şi bucăţile de pui. Lasă supa acoperită timp de 10 minute.
2. Buritto
Gătește baconul într-o tigaie, până se rumenește. Scoate apoi din tigaie, îndepărtează grăsimea în exces rămas și curăță tigaia cu un prosop de hârtie. Într-un castronel, bate ouăle cu 1 lingură de apă. Adaugă sare și piper după gust. Pune tigaia înapoi pe foc și gătește ouăle, amestecate.
3. Paste bolognese
Într-o tigaie mare, se încălzeşte uleiul de măsline. Apoi se adaugă morcovul, ceapa, sarea şi piperul. Se gătesc legumele timp de aproximativ şapte minute până ce acestea se înmoaie. Se adaugă carnea de curcan şi se găteşte timp de aproximativ trei minute. După ce carnea s-a călit, se adaugă usturoiul, oregano şi fulgii de ardei şi vinul. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect şi se lasă să se gătească timp de aproximativ două minute. Apoi se adaugă rosiile in bulion, pasta de tomate şi laptele. Se amestecă şi se lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute până ce compozitia capata consistenta dorita.
Între timp, într-o oală cu apă şi sare, se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce acestea au fiert, se clătesc sub un jet de apă rece şi se transferă într-un bol mare, iar peste adăugaţi sosul şi amestecaţi până ce pastele şi sosul se combină perfect. Se asezonează cu parmezan ras şi frunze de busuioc şi se servesc imediat.
4. Supă de roşii
Pentru supa de roşii ai nevoie de 6 roşii mari coapte, 2 ardei graşi verzi, 6 cepe medii, 1 varză medie, ţelină. Toate legumele se fierb într-o cantitate suficientă de apă. La final, mixezi supa cu un blender şi o asezonezi cu puţină sare şi piper.
5. Somon glazurat
Cuptorul se preîncălzeşte la 200° C. Într-un castron, amestecați împreună somonul, sosul de chili și ceapa verde. Așezați fileurile pe o tavă pe care aşezaţi hârtie de copt. Uniformizaţi sosul chilli rămas pe partea de sus a somonului. Coaceți timp de 12-15 minute, până când somonul este gatit, dar încă delicat.
De asemenea, puteţi încerca şi supa de varză, rulouri cu ou, tocăniţă de pipote de pui, Dal Tadka, fasole cu carne de curcan, pui la rotisor, supă de pui fajitas, pui cu sos salsa, supă cu curcan, spaghetti cu suc de fructe, ciorbă de ardei cu gălbenuş de ou şi supă asiatică.
A.O.