5 rețete cu avocado de post. De ce este bine să introduci fructul în alimentația zilnică
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 17.03.2021 la 13:58
Actualizat pe 17.03.2021 la 13:58
Avocado este un fruct unic, diferit de toate celelalte. Ce are acest fruct în plus? În timp ce majoritatea fructelor conțin carbohidrați, avocado conține o mulțime de grăsimi sănătoase. Iată cinci rețete cu avocado perfecte pentru perioada postului!
- Care sunt beneficiile fructului avocado
- 5 rețete cu avocado de post
Cercetătorii au efectuat nenumărate studii pe baza acestui fruct ”special” și au descoperit beneficii importante pe care le oferă organismului uman. Conține, pe lângă un aport mare de grăsimi sănătoase, 20 de vitamine și minerale.
Care sunt beneficiile fructului avocado
În doar 100 de grame de avocato, se pot regăsi următoarele vitamine: vitamina K, acid folic, vitamina C, potasiu, vitamina B5, vitamina B6 și vitamina E.
La ce ajută grăsimile din avocado? Ele sunt exact ca un semnal pentru creier, deoarece atunci când consumi grăsimi sănătoase, creierul oprește apetitul alimentar. În plus, nivelul zahărului din sânge se menține în limite normale.
În lume există sute de varietăți, iar printre cele mai cunoscute se numără și: hass, choquette, soiul Lula, bacon, soiul Fuerte și Reed.
Avocado scade nivelul grăsimilor rele din sânge, protejează ochii, menține sănătatea inimii, previne apariția osteoporozei și ajută la prevenirea apariției depresiei.
5 rețete cu avocado de post
Sos de avocado. Pentru realizarea acestui sos ai nevoie de: un avocado matur, trei căței de usturoi, sare, piper, ulei de masline, o roșie medie, două linguri smântână sau iaurt grecesc.
După ce ați curățat avocado, se pisează foarte bine cu o furculiță. Roșia se taie bucăți, iar usturoiul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare și piper, iar la sfârșit se adaugă smântâna sau iaurtul grecesc. Acest sos merge perfect pentru micul dejun, pe pâinea prăjită, sau în orice altă combinație.
Piure de avocado. Ai nevoie de următoarele ingrediente: un avocado bine copt, o lingură de zeamă de lămâie, o banană, o linguriță de miere și după necesitate nucă măcinată.
Toate fructele se pun în blender și se amestecă foarte bine, până se obține o pastă. La sfârșit, se amestecă și cu zeama de lămâie și nuca măcinată. Acest piure este perfect și pentru cei mici, dar și pentru adulți, ca o gustare sănătoasă, indiferent de momentul zilei.
Avocado umplut. Ingrediente: 4 fructe avocado coapte, o roșie coaptă, un ardei gras galben, o ceapă verde, 200 grame măsline, o lămâie, pătrunjel, mărar și cimbru, două linguri ulei de masline, sare, piper și fulgi de chili.
Se pune grătarul la incins și se pregatește umplutura: se taie ardeiul și rosia, ceapa și verdeața, dar și măslinele, apoi se taie mărunt.
Într-un vas amestecăm legumele tăiate, asezonăm cu sare, piper și chili, apoi adaugăm ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se dă vasul la frigider.
Se taie avocado pe jumătate, se stropește cu zeamă de lămâie, apoi se pune fiecare bucată de avocado pe gratar cu pulpa în jos, pentru aproximativ 8-10 minute. Cand jumătățile sunt gata, condimentăm cu sare si piper și le umplem cu amestecul de legume pregătit.
Maioneză de avocado. Pentru două porții ai nevoie de următoarele ingrediente: un avocado, zeama de la jumătate de lămâie, muștar după gust, ulei și sare.
Toate ingredientele se pun în blender, în afară de ulei. Acesta se adaugă câte puțin până obținem consistența dorită. Această maioneză merge de minune cu chipsuri, pâine, legume sau paste.
Salată de post cu fasole roșie. Ingrediente: o conservă de năut, o conservă fasole roșie, o conservă boabe de porumb, 4 roșii, 2 avocado, 4 fire ceapă verde, jumătate de legătura pătrunjel, 1-2 lămâi, piper și sare, o lingură oțet de mere, 2 linguri apă, 4 linguri ulei de măsline și un mix de ierburi uscat (cimbru, busuioc, oregano, usturoi granulat etc).
Mai întâi se spală și scurg năutul, fasolea și porumbul și se amestecă într-un bol. Se taie roșiile cubulețe. Se adaugăti roșiile tăiate și pătrunjelul tocat în bol. Tocați și ceapa. Tăiați avocado în cubulețe și stoarceti o lămâie peste el. Adaugați restul de zeamă în bol. Pentru dressing, adăugati peste condimentele uscate o lingura de oțet de mere, apa și uleiul de măsline. Amestecați bine, adăugați sare, apoi turnați peste salată și amestecați din nou.
Citește și: Pizza de post delicioasă și ușor de făcut. 5 rețete simple