Biscuiți de casă cu untură și borș după o rețetă veche românească
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.11.2024 la 20:19
Actualizat pe 28.11.2024 la 20:19
O mulțime de rețete de biscuiți promit o textură fragedă și un gust aromat, dar nimic nu se compară cu cei gătiți cu untură! Iată o rețetă de desert delicios, gătită așa cum era cea pe care o găteau bunicile!
- Cum gătești biscuiți cu untură și borș
- Secretul pentru cel mai fraged aluat
Biscuiții sunt foarte ușor de gătit și ai la dispoziție o mulțime de rețete în funcție de propriile preferințe. O rețetă românească te ajută să obții cel mai fraged și aromat aluat. Sunt potriviți pentru un weekend în familie, dar și pentru Crăciun.
Rețeta veche de biscuiți cu untură și borș
Această rețetă cu siguranță îți va aduce aminte de sărbătorile de iarnă din copilărie, petrecute în familie alături de familie.
Este rețeta bunicilor noastre, care a făcut furori încă din cele mai vechi timpuri la mesele cu cei dragi și până acum au fost foarte greu de reinterpretat. Rețeta de biscuiți cu untură și borș te va ajuta să obții aceeași textură moale și același gust avuros.
Ingrediente
- 2 ouă
- 3 linguri de oțet
- 1 pliculeț de praf de copt
- 3 linguri de zahăr
- 6 linguri de untură
- 10 linguri de borș
- faină cât cuprinde
Mod de preparare
Pentru început se pregătește un bol încăpător, în care adaugi untura, pe care o freci cu zahărul. După câteva minute de amestecat și când zahărul s-a incorporat se adaugă oțetul, ouăle, praful de copt și borșul. La final se adaugă treptat făina cât cuprinde aluatul și se frământă până când toate ingredientele sunt perfect incorporate.
Aluatul se lasă la răcit timp de trei ore. După ce a stat suficient la rece, vei întinde aluatul și vei tăia biscuiții în formele dorite. Aceștia se așează în tavă și se coc la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute. După ce i-ai scos din cuptor și sunt încă fierbinți se pudrează cu zahăr. Pentru un plus de aromă poți adăuga și scorțișoară.
Aluatul cu untură iese mai fraged
Deși pare foarte ușor, poate fi o provocare să obții un aluat care să rămână la fel de fraged și după ce biscuiții s-au răcit. Ei bine, nu este nevoie de foarte mult timp petrecut în plus în bucătărie, ci doar de un ingredient secret.
Este vorba despre untură. Cea de casă va fi foarte eficientă pentru a obține aluatul perfect. Deși este mai greu să gătești cu el decât cu untul obișnuit, rezultatul de la final este spectaculos.