Braduți de ciocolată, prăjiturile cu care îți poți impresiona musafirii de Crăciun
Publicat pe 24.12.2018 la 09:00 Actualizat pe 24.12.2018 la 09:11
Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii de Crăciun și știi deja că prăjiturile pe care le faci în fiecare an se mănâncă din ce în ce mai puțin, poate ar fi vorba de o schimbare. Desigur, să faci brăduți de ciocolată nu ți se va părea la fel de simplu ca prăjiturile pe care le pui pe masă mereu, dar cu ei nu vei da greș! Sunt prăjiturile perfecte pentru această perioadă a anului, iar la sfârșit, te vei mândri cu rezultatul.
Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii de Crăciun și știi deja că prăjiturile pe care le faci în fiecare an se mănâncă din ce în ce mai puțin, poate ar fi vorba de o schimbare. Desigur, să faci brăduți de ciocolată nu ți se va părea la fel de simplu ca prăjiturile pe care le pui pe masă mereu, dar cu ei nu vei da greș! Sunt prăjiturile perfecte pentru această perioadă a anului, iar la sfârșit, te vei mândri cu rezultatul.
Ingrediente necesare pentru braduți de ciocolată:
- 125 g ciocolată amară
- 200 g migdale
- 1 linguriță cacao
- 2 linguri făină
- 2 albușuri medii
- 100 g zahăr
- 2 linguri brandy
- 1 portocală (doar coaja)
- 1 vârf cuțit cu sare
- 100 g ciocolată amară (pentru decor)
- biluțe colorate de zahăr (pentru decor)
Mod de preparare brăduți de ciocolată:
Ciocolata se topește și se lasă la răcit pentru 3 minute. Apoi, se adaugă migdalele măcinate cacaua, făina și cele 2 linguri de brandy și se amestecă bine. Apoi, se mixează albușurile amestecate cu un vârf de cuțit de sare până se întaresc perfect și se adaugă treptat zahărul și coaja rasă de portocală. Se încorporează jumătate din mixul de ciocolată și migdale în bezea. Apoi, se adaugă și cealaltă jumătate și se frământă aluatul până la omogenizare. Vasul în care se află aluatul braduților de ciocolată va fi lăsat în frigider, pentru 2-3 ore.
Se pune aluatul pe o foaie de hârtie de copt, pudrată ușor cu făină și se acoperă cu o altă foaie. Apoi, intindem aluatul într-o foaie de 1,5 cm grosime. Se umezește ușor partea din interior a formei cu care se fac brăduții și se trece printr-un bol plin de zahăr. Brăduții urmează să fie decupați și desprinși cu grijă, iar mai apoi, așezați în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
Ei vor fi lăsați să se usuce peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, preîncălzim cuptorul la 220°C și îi coacem pentru 3 minute. După ce vor fi scoși din cuptor și se vor răci, urmează să fie decorați după preferințe. Crăciun fericit și poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.