Când se pune smântâna în ciorba de burtă, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Publicat pe 24.10.2022 la 11:08 Actualizat pe 24.10.2022 la 11:08
Ciorba de burtă este preparatul care nu lipsește de pe mesele românilor, în special de sărbători, atunci când toată familia este reunită și servește o masă copioasă împreună. Ei bine, pentru această rețetă există câteva secrete, iar unul dintre ele este despre când se pune smântâna în ciorba de burtă, de fapt. Este o greșeală pe care o fac multe gospodine, iar noi vă vom învăța exact cum trebuie să procedați.
- Când se pune smântâna în ciorba de burtă, de fapt
- Greșeala pe care o fac multe gospodine
Când se pune smântâna în ciorba de burtă, de fapt
În general, la ciorba de burtă se bate un ou, iar acesta se pune în smântână și se amestecă foarte bine până când se omogenizează. După această procedură, se ia câte o lingură din ciorbă și se tot amestecă, apoi încă o lingură și tot așa. Acest amestec se adaugă în ciorbă după ce ați oprit focul și ați tras oala de pe aragaz. Aveți grijă ca amestecul să fie fierbinte, astfel ciorba se va brânzi.
La fel se procedează și cu smântâna simplă, fără a folosi acest amestec. Smântâna se pune la sfârșit, după ce ciorba de burtă este gata și este trasă de pe foc. Este important ca smântâna, înainte de a fi pusă, să fie amestecată cu puțină ciorbă pentru a fi fierbinte când se pune în ciorbă, deoarece altfel se va brânzi.
Rețetă de ciorbă de burtă
În rândurile de mai jos vă vom prezenta o rețetă delcioasă de ciorbă de burtă.
Ingrediente:
- 2 kg de burtă de vacă
- 2 kg de oase cu măduvă
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- pătrunjel
- țelină
- 6 gălbenușuri de ou
- 400 gr de smântână
- usturoi
- 1 lingură de făină
- oțet
- sare
- piper
- ardei uite
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Pentru început, se ține carnea de vacă în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, pentru minim două ore. Oasele se pun într-o oală mare la fiert, pe fundul acesteia, apoi se adaugă carnea de vacă. După zece minute de când a dat în clocot, se aruncă apa și se adaugă alta, apoi e lasă la fiert, împreună cu sarea, piperul ceapa și rădăcinoasele, timp de câteva ore.
Se adaugă gălbenușurile, apoi se adaugă și câteva linguri de oțet. La final, se adaugă smântâna, dintr-un bol, puțin câte puțin, pentru a nu se tăia. Se dă un morcov prin răzătoare și se adaugă în ciorbă, alături de câteva linguri de ulei. Ciorba se asezonează, după gust, cu pătrunjel, oțet și usturoi.
Citește și: Ingredientul cu care faci cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Puțină lume îl folosește