Cartofi noi cu unt și mărar. O rețetă de sezon
Publicat pe 19.05.2022 la 13:51 Actualizat pe 19.05.2022 la 13:51
Se apropie vara, iar în această perioadă sunt temperaturi ridicate afară. Cu siguranță aveți poftă de un preparat de sezon. Ei bine, noi v-am pregătit rețeta de cartofi noi cu unt și mărar, care este o mâncare extrem de delicioasă.
- Rețetă de cartofi noi cu unt și mărar
- Un preparat delicios de sezon
Rețeta de cartofi noi cu unt și mărar este un preparat fdelicios, specific acestui sezon. Se pot servi fie pe post de garnitură, fie ca mâncare de sine stătătoare. Este un preparat gata în mai puțin de 45 de minute și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Iată cum se prepară această delicatesă de primăvară!
Ingrediente:
-500 gr de cartofi noi
-70-80 gr de unt proaspăt
-1 legătură de mărar
-câteva fire de pătrunjel verde
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se aleg cartofi noi de o mărime cât mai mică și se pun într-un bol cu apă călduță. Se curăță, iar dacă aveți cartofi puțin mai mari, atunci este indicat să îi tăiați în jumătate sau în sferturi. Spălați bine cartofii și lăsați-i la scurs pe un șervețel absorbant pentru aproximativ 5-10 minute.
Puneți pe foc o oală cu apă, cartofi și jumătate de linguriță de sare, apoi lăsați la fiert pentru aproximativ 15-20 de minute, dar nu mai mult, pentru că aceștia nu trebuie să se fiarbă suficient sau să se sfărâme. Se scurg de apa în care au fiert și se răstoarnă într-o tavă, apoi se adaugă untul cuburi și se presară sare și piper. Amestecați ușor cu o lingură de lemn pentru a acoperi toți cartofii cu unt și condimente.
Așezați cartofii în cuptorul bine încins, coaceți-i la foc mare până se rumenesc, asta pentru aproximativ 20 de minute. Se scot din cuptor, se presară peste ei mărar și pătrunjel verde, tocate fin. Se servesc calzi cu salată de sezon și sos de smântână sau iaurt.
Citește și: Tartă cu brânză și sparanghel. Pregătește-te de vară cu această rețetă delicioasă