Ce nu este bine să pui niciodată în ouăle umplute. Ingredientul care le strică tot gustul
Publicat pe 03.01.2024 la 07:29 Actualizat pe 03.01.2024 la 07:29
Ouăle umplute se numără printre preparatele preferat atât de gospodine, datorită timpului limitat pecare îl petrec în bucătărie, cât și de oaspeții care vin la masa de Paște. Iată care este ingredientul extrem de folosit în prepararea acestui aperitiv, dar care le strică tot gustul!
- Ce nu este bine să pui niciodată în ouăle umplute
- Ingredientul care le strică tot gustul
Pe lângă alte preparate ce se găsesc în pragul sărbătorilor de iarnă, ouăle umplute sunt unul din cele mai apreciate aperitive ale acestei perioade.
Ce nu este bine să pui niciodată în ouăle umplute
În acest fel, chiar dacă se poate opta și pentru ficat de porc în prepararea oualelor umplute, alegerea celui de pui este preferată pentru gustul său subtil și ușor pentru digestie.
În schimb, o altă variantă este utilizarea pateului de ficat gata preparat, dar se recomandă cu căldură prepararea umpluturii de la zero pentru a păstra autenticitatea gustului.
Și, există foarte multe bucătărese care au tendința de a pune și boia de ardei roșu după ce adaugă umplutura în albușul bine fiert. Însă, rețeta tradițională nu prevede acest ingredient, care nu face altceva decât să ia din intensitatea aromei de ficat.
Rețetă de ouă umplute cu maioneză
Ingrediente
- 6 ouă fierte
- 1/4 ceașcă de maioneză
- 2 lingurițe de ceapă tocată mărunt
- boia de ardei dulce sau iute, după preferințe
- feliuțe subțiri de ridichi sau de măsline pentru decor
- sare
Mos de preparare
Pentru a prepara această rețetă de ouă umplute, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să iei un bol și în el amestecă bine, cu ajutorul unei furculițe, cele șase gălbenușuri fierte cu maioneză.
În continuare, după ce ai obținut o pastă, adaugă un praf de sare. Apoi, amestecă din nou, apoi adaugă ceapa tocată mărunt și amestecă din nou, ușor și cu ajutorul unei lingurițe, umple jumătățile de ou cu pastA obținută.
În final, presară boia și ornează cu feliuțe de ridichi sau de măsline.