Ce poți face cu friptura de miel rămasă de la masa de Paște. Trei rețete ușor de pregătit
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 16.04.2023 la 23:55
Actualizat pe 16.04.2023 la 23:55
Dacă ți-a rămas mâncare de la masa de Paște și nu vrei să o arunci, poți încerca să o folosești în alte rețete simple și ușor de preparat. Și cum friptura de miel nu lipsește de pe mesele românilor, trebuie să știi că există și câteva alternative, astfel încât să nu arunci mâncarea rămasă.
- Ce poți face cu friptura de miel rămasă de la masa de Paște
- Trei rețete ușor de pregătit
Dacă ți-a mai rămas carne de miel de la masa de Paște, dar nu știi ce poți face cu ea și primul gând este să arunci friptura, există câteva rețete simple pe care le poți încerca. Se prepară rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente.
Trei rețete pentru carnea de miel rămasă după masa de Paște
Salată din carne de miel cu legume
Ingrediente:
- carne de miel
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- salată verde
- fasole verde
- ceapă verde
- măsline
- roșii
- busuioc
- coriandru
- suc de lime / lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dacă nu vrei să te complici, poți alege să faci o salată din carnea de miel, pe care o tai fâșii, iar peste adaugi legumele tocate. Mai apoi, se face dressingului, se condimentează după gust și poate fi servită.
Paste cu carne de miel
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tăiată cuburi
- 2 morcovi, tăiați cuburi
- 2 tulpini de țelină
- 4-5 căței de usturoi, tocați
- carnea de miel
- 1 linguriță scortisoara
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 varf de cutit fulgi de ardei roșu
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 linguri cimbru proaspăt
- frunze de rozmarin
- roșii
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură miere
- 500g paste
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt tocat
- parmezan proaspăt ras pentru garnitură
Mod de preparare:
Pastele sunt potrivite în orice combinație, așa că poți transforma carnea de miel rămasă de la masa de Paște într-un alt preparat rapid. Pentru început, se fierb pastele, iar în acest timp, se încinge uleiul, iar mai apoi se adaugă legumele tocate mărunt.
Mai apoi, se pune și usturoiul, iar mai ales se pune și carnea de miel, care trebuie tăiată fâșii. Se condimentează bine, iar mai apoi se adaugă mierea, roșiile tocate și foile de dafin. Se lasă pe foc pentru câteva minute, iar mai apoi se pun și pastele. La final, se decorează cu pătrunjel proaspăt tocat și poate fi servit.
Tocană de miel
Ingrediente:
- carne de miel
- 2 cepe mari, tocate,
- ardei roșu sau pastă de ardei
- usturoi
- 1 pahar de vin
- foi de dafin
- usturoi
- pătrunjel verde, proaspăt tocat
Mod de preparare:
Pentru început, se pun legumele la călit în puțin ulei, iar mai apoi se pune și carnea, care trebuie tăiată. După câteva minute, se pune apă, iar mai apoi, se adaugă și puțin vin. Se condimentează după gust cu sare și piper, poate și boia dulce sau iute.
Atunci când bucățile de carne au absorbit sosul, se pune și usturoiul. Se mai lasă pe foc pentru câteva minute, iar mai apoi, poate fi decorată cu pătrunjel verde proaspăt tocat.
Citește și: Patru rețete de ouă umplute. Aperitivul perfect pentru toți musafirii