Ce poți prepara cu doi cartofi și două ouă. O idee simplă și delicioasă de mic dejun

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 18.02.2025 la 09:23
Actualizat pe 18.02.2025 la 09:23
Pentru cei mai mulți oameni, micul dejun costă în ouă făcute omletă sau gătite altfel, alături de legume. Ouăle se numără printre ingredientele care pot fi puse în mai multe feluri de mâncare și cu ajutorul cărora se pot obține brioșe pentru micul dejun sau gustare.

Cartofi și ouă, o rețetă simplă și delicioasă de mic dejun
Profimediaimages
- Ce poți prepara cu doi cartofi și două ouă
- O idee simplă și delicioasă de mic dejun
Brioșele pot fi atât dulci, cât și sărate. Pentru a fi pufoase, este bine să nu fi amestecat prea mult aluatul și să fie adăugat și praf de copt. De altfel, recomandat este ca toate ingredientele să fie scoase din timp de la frigider și să fie la temperatura camerei. La fel de bine este să existe și o sursă de grăsime și este bine să nu adaugi prea multe ingrediente opționale. În general, brioșele sărate clasice conțin cartofi, ouă, lapte sau smântână și șuncă sau legume.
Rețetă de brioșe cu cartofi
Ingrediente:
- ulei
- două cepe
- făină
- praf de copt
- sare
- piper
- doi cartofi
- două ouă
- lapte / smântână
- usturoi
- șuncă
- cașcaval ras
Mod de preparare:
Pentru început, se pune hârtie de copt în formele de brioșe sau se ung cu ulei. În cazul celor care sunt din silicon nu este nevoie nici de ulei, nici de hârtie de copt. Se toacă cele două cepe, se pun la călit și se lasă la răcit. Între timp, se cerne făina, se adaugă praful de copt și un praf de sare.
Se curăță cartofii, se dau pe răzătoare și se storc de zeamă. Mai apoi, se adaugă laptele sau smântâna, usturoiul, șunca tăiată cubulețe și opțional verdeață. Se adaugă făina peste cartofii rași și se amestecă bine până când compoziția este omogenă. Se pune și ceapa călită, iar mai apoi trebuie umplute formele de brioșe.
Ar trebui umplute două treimi pentru că vor crește, iar mai apoi se adaugă și restul de șuncă și cașcavalul ras. Se lasă la cuptor pentru cel mult jumătate de oră la 180 de grade Celsius. Se lasă la răcit și sunt gata pentru a fi servite. Pot fi o variantă ideală atât de mic dejun, cât și de gustare.
Citește și: Rețetă de tort cu lămâie. Este un preparat simplu și delicios