Cea mai bună zmeurată. Rețeta tradițională de lichior de zmeură
Publicat pe 02.06.2021 la 16:10 Actualizat pe 02.06.2021 la 16:10
Sezonul cald a început și este anotimpul când vacanțele și ieșirile sunt la ordinea zilei. Lichiorul de zmeură poate fi folosit pentru a fi degustat în zilele înfiorător de calde și este mult mai bun de băut, fiind o băutură ce conține alcool, însă preparată în casă.
- Rețetă tradițională de lichior de zmeură
- Ce este zmeurata
Zmeurata sau lichiorul de zmeură este o băutură ce conține alcool și este foarte ușor de preparat în casă. Este un lichior mai fin, mai aromat și care are o culoare frumoasă, oferind o notă de eleganță.
Rețetă de zmeurată tradițională
Ingrediente
- 500 de grame de zmeură
- 250-300 de grame de zahăr
- 500 ml de vodcă de 37-40 de grade
Mod de preparare
Într-un borcan curat de 1,5-2 litri se pune zmeura după ce a fost curățată de frunze și insecte, însă aceasta nu trebuie spălată. Se toarnă vodca peste boabele de zmeură din borcan și se închide cu un capac. Boabele de zmeură împreună cu vodca se lasă într-un loc unde este întuneric și răcoare. După o zi se adaugă zahărul și se amestecă bine. Amestecul se păstrează în continuare într-un loc întunecat și răcoros timp de 5-6 săptămâni. În primele câteva zile borcanul ar mai trebui agitat pentru a se dizolva zahărul. Amestecul ar trebui filtrat printr-o sită de trei ori după trecerea celor 5-6 săptămâni.
Trucuri pentru cea mai bun zmeurată
Pentru a prepara cel mai bun lichior de zmeură poți încerca niște trucuri care oferă un plus de gust băuturii. La zmeurată se poate adăuga și miere, vanilie sau în loc de vodcă se poate pune pălincă fiartă.
Ce este zmeurata sau lichiorul de zmeură
Zmeurata este un lichior delicios provenit din zmeură. Băutura este foarte bună la gust pentru că e extraordinar de aromată și gustoasă. Zmeurata se poate consuma singură sau se poate adăuga în cocktail-uri. Cei pasionați de arta gătitului folosesc lichiorul de zmeură și la însiroparea blaturilor de tort, a prăjiturilor, la creme sau alte deserturi.
Citește și: REȚETE dulci: Cheesecake cu covrigei și zmeură