Cea mai delicioasă rețetă de ciocolată Dubai. Cât timp trebuie să o ții la frigider și cu ce arome poți să combini fisticul
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 30.09.2024 la 17:39
Actualizat pe 30.09.2024 la 18:00
Ciocolata Dubai a devenit desertul momentului în toată lumea. O mulțime de rețete de ciocolată Dubai circulă pe Internet, mai ales pe TikTok. Iată, însă, cel mai ușor mod de a găti acest desert, astfel încât să aibă un gust fabulos. Ai la dispoziție și câteva arome cu care poți să combini fisticul.
- Cum să gătești ca un profesionist ciocolata Dubai
- Desertul a devenit un fenomen
Unul dintre deserturile pe care toată lumea le cumpără și le gătește în această perioadă este ciocolata Dubai.
Rețeta este foarte simplă, motiv pentru care o mulțime de persoane o testează în propria bucătărie. De asemenea, această ciocolată poate fi și cumpărată din magazinele de profil.
Cum să gătești cea mai delicioasă ciocolată Dubai
Majoritatea celor care gătesc ciocolata Dubai sunt încânți de rezultat, iar timpul petrecut în bucătărie este mai scurt decât te-ai fi așteptat.
Deși rețeta este foarte simplă, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte, cum ar fi timpul pe care îl petrece în frigider, sau tipul de ciocolată pe care îl alegi pentru a o găti.
Totul depinde, însă, de aroma pe care ți-o dorești să o obții. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă și cum se prepară.
Ingrediente
- 200 de grame de ciocolată cu lapte
- 6 linguri de cremă de fistic
- 20 de grame de unt
- 50 de grame de kataif
Mod de preparare
Pentru a găti această rețetă vei avea nevoie de o formă de silicon, preferabil specială pentru ciocolată. Primul pas este să toci mărunt kataiful și să îl prăjești în unt, până când se rumenește, iar apoi se ia de pe foc.
Următorul pas este să topești ciocolata. Dacă vrei să aibă o textură foarte cremoasă, poți să faci acest lucru la baie de aburi. Se toarnă un strat subțire de ciocolată topită în formă și se bagă la frigider timp de 30 de minute sau până s-a întărit.
Între timp se amestecă kataiful rumenit cu crema de fistic, până când se omogenizează. Dacă dorești o textură mai cremoasă, poți să adaugi mai multă cremă de fistic.
Se scoate forma de ciocolată cu primul strat din frigider, iar peste el se pune amestecul de kataif cu fistic. Peste acest amestec se toarnă ciocolata rămasă și se bagă din nou la frigider, aproximativ o oră jumătate sau până este suficient de tare.
Trucuri care te ajută să obții un desert fabulos
Ca orice desert, există mai multe trucuri care te ajută să obții un preparat absolut fabulos. Este bine de știut că dacă vrei un plus de aromă, poți să renunți la ciocolata cu lapte și să o înlocuiești cu o combinație de ciocolată albă și ciocolată neagră, cu minim 70% cacao.
De asemenea, dacă vrei să transformi ciocolata Dubai într-un desert fabulos, poți să adaugi anumite arome în amestecul de cremă de fistic cu kataif, cum ar fi zmeura.
Tot ce trebuie să faci este să o mărunțești și să o pui în cremă. Zmeura îi va da ciocolatei tale o aromă și mai crocantă.