Cel mai delicios chec cu iaurt. Ai nevoie de puține ingrediente și cel mult o oră pentru a-l pregăti

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 24.08.2025 la 13:17
Actualizat pe 24.08.2025 la 13:17
Checul cu iaurt se poate dovedi o variantă bună atunci când ai poftă de ceva dulce, făcut în timp scurt. Este gata în cel mult o oră și nici nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a-l pregăti.

Rețetă de chec pufos cu iaurt
Profimediaimages
Mod de preparare:
Pentru început, se adaugă într-un bol ouăle și zahărul. Se amestecă până când zahărul este topit complet. Se pune mai apoi iaurtul grecesc, se adaugă amidonul și se amestecă bine. Ulterior, se pune checul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor până când se rumenește.
Checul poate fi gata între 40 și 50 de minute, dar dacă nu ești sigur, este bine să faci testul scobitorii. Se lasă la răcit complet, iar mai apoi se pune gem la alegere, fructele preferate, zahăr pudră și este gata de servit. În loc de fructe, se mai adaugă pe deasupra și ciocolată topită sau fulgi de ciocolată.
Cum să obții un chec pufos
Checul se pregătește rapid și există câteva reguli de care este bine să ții cont atunci când îl pui la cuptor. De exemplu, o situație des întâlnită este aceea în care checul este copt la exterior, dar crud în interior.
Acest lucru se poate întâmpla și alte prăjituri și este cauzat, de regulă, din cauza temperaturii prea mari. Exteriorul se rumenește, dar interiorul nu este gătit complet, de aceea este bine să nu pornești cuptorul la o temperatură prea mare când coci checul.
De altfel, recomandat este să faci testul scobitorii și în mijlocul checului pentru a te asigura că este complet gătit. Dacă exteriorul este bine gătit, iar exteriorul a rămas crud, este bine să îl acoperi cu o folie de aluminiu atunci când îl bagi la cuptor din nou.
Nu este recomandat să pui aluat în tavă până la margini, pentru că în acest fel nu va mai crește.
Citește și: Cum să prepari cea mai bună ciorbă de perișoare. Se drege doar cu ou și cu zeamă de varză