Cheesecake cu dovleac. O rețetă delicioasă de toamnă
Publicat pe 09.09.2023 la 14:50 Actualizat pe 09.09.2023 la 14:50
Toamna este anotimpul când bucătăria se umple de arome îmbietoare și deserturi rafinate, iar cheesecake-ul cu dovleac este cu siguranță unul dintre acele preparate care ne cuceresc instant cu gustul delicios. Cu un echilibru perfect între cremozitatea caracteristică a cheesecake-urilor și aroma caldă și reconfortantă a dovleacului, această rețetă este ideală pentru întreaga familie.
- Rețetă de cheesecake cu dovleac
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă și simplă la tine acasă. Modul de preparare este unul simplu. De ce ingrediente ai nevoie.
Rețetă de cheesecake cu dovleac
Ingrediente
- patru bucăți de anason stelat
- trei cutii de cremă de brânză
- smântână
- un baton de scorțișoară
- 1/5 kg de dovleac
- două portrocale
- o cutie de lapte condensat
- un pachet de biscuiți
- trei plicuri de gelatină
- un cub de unt topit
Mod de preparare
În primul rând, este important să transformi biscuiții într-o pulbere fină prin a-i zdrobi cu grijă. După acest pas, combină această pulbere cu untul topit pentru a crea o bază perfectă pentru cheesecake-ul cu dovleac. Cu atenție, presară și presează această compoziție în tava destinată desertului și apoi așază tava în frigider pentru a se întări.
Dacă alegi să folosești dovleac proaspăt din piață, cel mai bine este să-l pregătești în prealabil. Poți face acest lucru fie prin fierberea pulpei în apă sau prin adăugarea întregului dovleac într-o oală cu apă clocotită. Lăsându-l să fiarbă la foc mic, adaugă puțină scorțișoară și anason stelat și lasă-l să se gătească timp de aproximativ 20 de minute.
Într-un blender, amestecă cu grijă laptele cu crema de brânză, asigurându-te că obții o consistență uniformă. În timp ce continui să omogenizezi, rehidratează gelatina și adaug-o treptat în amestecul de lapte. Apoi, introdu dovleacul și smântâna, și pentru un gust proaspăt, stoarce sucul de la o jumătate de portocală și amestecă din nou.
Acum, este momentul să finalizezi acest delicios cheesecake. Toarnă amestecul pregătit anterior peste baza de prăjitură, pe care ai lăsat-o la răcit în frigider. Așează din nou tava în frigider pentru a permite cremei să se întărească. Dacă dorești, poți adăuga o notă de prospețime și aspect plăcut, decorând cu o felie de portocală și un bastonaș de scorțișoară.
Citește și: Rețetă de dovleac umplut cu creveți. Un preparat de toamnă pentru momentele speciale