Chiftele de post mănăstirești. Rețeta simplă ca la mănăstire
Publicat pe 02.04.2021 la 17:15 Actualizat pe 02.04.2021 la 17:15
Pentru că încă suntem în Postul Paștelui îți venim în ajutor cu o rețetă simplă, gustoasă, preparată exact ca la mănăstire. Iată cum prepari cele mai bune chiftele de post mănăstirești pentru tine și cei dragi.
- Rețetă simplă de post.
- Chiftele de post ca la mănăstire.
De aproape o lună suntem în Postul Mare sau Postul Paștelui, astfel că mai jos ți-am pregătit o rețetă de chifetele de post, exact ca la mănăstire. Îți spunem toate ingredientele de care ai nevoie, dar și ce pași trebuie să urmezi pentru a te bucura de o porție de chifteluțe de nota zece.
Pentru că pe data de 1 mai se încheie postul, ai timp să pui în practică cea mai simplă, rapidă și gustoasă rețetă de chiftele.
Ce sunt chiftelele de post mânăstirești
Chiftelele de post mâănăstirești este cel mai căutat preparat de cei care își purifică trupul înainte de marile sărbători ale anului. Deși necesită puțin mai mult timp pentru a le face, rezultatul este atât de delicios, încât nici n-ai zice că este o mâncare de post. Mai exact, acest preparat este făcut din fasole boabe și pot fi savurate cu o garnitură de orez.
De unde vine această rețetă
Celebra rețetă de chifteluțe de post vine chiar de la mănăstire, așa cum se și poate înțelege. Toată lumea, mai ales cei care țin posturile cu strictețe o pun în practică, însă chifteluțele au luat ”naștere” în biserică. Măicuțele și călugării sunt credincioșii vestiți pentru această rețetă de chifteluțe de post, care poartă și numele de ”chifteluțe mănăstirești”.
Rețeta de chiftele de post mânăstirești
Rețeta pentru chiftele mănăstirești nu este una deloc complicată, încă are mici secrete, specifice măicuțelor și călugărilor, care fac ca prepartul să fie unul de nota zece. Pe lângă ingredientele enumerate mai jos, oamenii bisericii spun că acestea ies mult mai gustoase și mai pufoase dacă în apa în care se fierbe fasolea, ingredientul priciapl al preparatului, se înmoaie și pâinea necesară preparării și se face și garnitura de orez.
Ingrediente
500 g fasole boabe
2-3 feli de pâine
150 g orez
150 ml ulei
2 cepe
5-6 căței de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
2 frunze de dafin
mărar
pătrunjel
50 g făină
sare
cimbru
Mod de preparare
Pentru a prepara chiftele de post mănăstirești trebuie să te pregătești de cu o seară înainte. Atunci este musai să pui fasolea în apă, la înmuiat, urmând ca a doua zi să o fierbi timp de 20 de minute, după care trebuie să o clătești și să o repui pe foc în apă fierbinte. Odată ce apă fierbe, asigură-te că adaugi ceapa, morcovul, păstârnacul, curățate și taiate cuburi, frunza de dafin și o linguriță cu sare.
După ce toate aceste legume sunt fierte, pasează fasolea cu o furculiță sau trece-o prin blender, adăugă miezul de pâine înmuiat în apa în care a fiert fasolea, verdeața tăiată foarte mărunt, piperul, cimbrul și usturoiul pisat. Amestecă-le pe toate, apoi formează chifteluțele, mai mici sau mai mari, după bunul plac, trece-le prin făină, prăjește-le în ulei încins, le poți face chiar și crocante dacă-ți place, apoi așează-le pe o hârtie de bucătărie pentru a putea fi absorbit uleiul. Iar ultimul pas, dar cel mai important, așează-te la masă și savurează cel mai gustos preparat de post: chiftele mănăstirești.
Citește și: Pizza de post delicioasă și ușor de făcut. 5 rețete simple