Ciocolată de casă ca pe vremuri. Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă
Publicat pe 17.03.2023 la 11:26 Actualizat pe 17.03.2023 la 11:26
Dacă și ție îți este poftă de ceva dulce și tot vine weekendul, noi ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă delicioasă. Vă vom explica cum se face ciocolata de casă ca pe vremuri. Este gustul copilăriei și este cea mai simplă, rapidă și gustoasă rețetă pentru ciocolata de casă. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Ciocolată de casă ca pe vremuri
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de ciocolată de casă, ca pe vremuri este extrem de delicioasă și cu siguranță îți va aduce aminte de gustul copilăriei. Bunicile o găteau des, pentru a-și bucura nepoții. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru cel mai delicios desert!
Rețetă de ciocolată de casă, ca pe vremuri
Ingrediente:
-400 gr de lapte condensat
-350 gr de fulgi de ciocolată
-2 fiole de esență de vanilie
-unt
Mod de preparare:
Se unge o tavă cu unt și se așează pe ea o hârtie de copt. Se combină laptele condensat și fulgii de ciocolată într-un bol și se dau la cuptorul cu microunde pentru un minut. În trecut, când nu exista cuptor cu microunde, acest amestec se topea la sobă sau la bain marie. Se adaugă și esența de vanilie.
Compoziția obținută se toarnă în tavă și se lasă la răcit la temperatura camerei, după care se taie în bucăți. Ea se va întări la temperatura camerei, însă se poate băga și în frigider, pentru a se întări mai bine și a fi rece. Poftă bună!
Trucurile bunicii pentru cea mai bună ciocolată de casă
Pe vremuri, bunicile nu aveau cuptor normal sau cuptor cu microunde, motiv pentru care găteau această rețetă la sobă. Ele erau foarte atente să pună lapte praf, pentru că era ușor de cumpărat și nu costa mult.
De asemenea, acum se pun fulgi de ciocolată, însă înainte de pregătea cu cacauă pudră. Erau bunici care făceau ambele rețete, însă cea clasică conține cacaua pudră. Multe femei în vârstă susțin că era important să pună suflet atunci când găteau această delicatesă.
Citește și: Rețetă de cină delicioasă, de post, gata în doar 25 de minute