Cornulețe fragede cu vișine și nuci. O rețetă perfectă pentru weekend
Publicat pe 03.02.2023 la 15:13 Actualizat pe 03.02.2023 la 15:13
Weekend-ul se apropie cu pași repezi, iar dacă ai aflat că ai musafiri și nu ai idee ce desert să pregătești, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă de cornulețe fragede cu vișine și nuci. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un gust delicios, care cu siguranță îți va încânta papilele gustative!
- Cornulețe fragede cu vișine și nuci
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de cornulețe fragede cu vișine și nuci este extrem de ușor de făcut, iar gustul ei este unul cu adevărat delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert, dar și care este modul de preparare!
Rețetă de cornulețe fragede cu vișine și nuci
Ingrediente:
-450 gr de făină
-1 ou
-1 pachet de margarină
-coaja rasă de la o lămâie
-1 plic de zahăr vanilat
-1 linguriță de sare
-4 linguri de apă minerală
-oţet
-3 linguri de zahăr
Pentru umplutură:
-200 gr de gem de vișine sau 200 gr de vișine pasate
-200 gr de nuci
-zahăr pudră
Mod de preparare:
Se ia un castron în care se cerne făină, iar în mijloc se face o gaură și se adaugă în interior margarina moale, oul, sarea, coaja de lămâie, zahărul, oțetul și apa. Toate ingredientele se încorporează foarte bine până veți obține un aluat ușor fărâmicios și tare.
Aluatul se înfășoară în folie de plastic și se lasă la răcit pentru cel puțin o oră. Între timp, nucile se macină și se amestecă cu vanilia și cu gemul de vișine sau vișinele pasate.
După ce a trecut o oră se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se taie în pătrăţele. Pe fiecare parte se pune umplutura obținută și se rulează. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se așează cornulețele și se bagă în cuptor la 150 de grade Celsius. Se scot când sunt puțin rumenite deasupra și se presară peste ele zahăr pudră, apoi sunt gata. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură “Kinder” a Roxanei Blenche. Secretul chefului pentru un desert delicios