Cum faci cel mai bun pește la grătar. Rețete și trucuri utile
Publicat pe 08.04.2022 la 17:24 Actualizat pe 08.04.2022 la 17:24
Ai o mare poftă de pește la grătar și nu ști cum să-l pregătești? Ei bine, noi îți prezentăm o rețetă ușoară și care te va fascina. Iată ce tip de pește să alegi pentru o friptura excelentă, dar și cu ce se poate servi acest preparat!
- Cum pregătești cel mai bun pește la grătar
- Rețete și trucuri utile
Te confrunți des cu probleme când gătești pește la grătar, de exemplu se sfărâmă sau prinde un gust amar? Aceaste probleme vor dispărea când vei citi acest articol cu o rețetă gustoasă de pește la grătar.
Ce tip de pește să alegi pentru o friptură la grătar
Cele mai bune tipuri de pește gătite la grătar sunt: macroul merluciul și păstrăv. Aceste trei feluri de pește se prepară cel mai bine pe grătarul încins și oferă un gust aromat mult mai puternic ca a altor tipuri de pești.
Toate felurile de pește conțin o mulțime de substanțe nutritive, cum ar fipotasiu, proteine, calciu, magneziu, fier, vitamina B6, vitamina B12 și acizi grași Omega 3. Peștele poate reduce riscul de atac vascular cerebral și riscul de atac de cord, aceste probleme de sănătate fiind pe lista afecțiunilor care duc la decesele premature.
Cum faci cel mai bun pește la grătar
Ingrediente:
-600 gr de pește macrou
-2 linguri de ulei de măsline
-1 lingură de suc de lămâie
-3 sau 4 căței de usturoi
-1 roșie
-2 linguri de măsline negre fără sâmburi
-1 linguriță de cimbru
-1 lingură de pătrunjel
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul cu usturoiul zdrobit și cu sucul de lămâie. Peștele macrou se unge cu o parte din amestecul uleiului, sucului de lămâie și usturoiului zdrobit. Se așează peștele pe grătarul încins și se lasă pentru aproximativ opt - zece minute pe ambele părți, asezonând cu sare și piper.
Separat, în alt bol, se amestecă măslinele negre cu roșia, pătrunjelul, sarea și cimbrul, adăugând și restul amestecului de ulei cu suc de lămâie și ustroi. Peștele spadă se servește alături de salata obținută.
Cu ce se poate servi peștele la grătar
Peștele la grătar este rețeta care te face să te lingi pe degete, dar acest preparat nu se servește singur, ci cu o grămadă de alte alimente. Acesta poate fi mâncat cu diferite garnituri: cartofi cu unt și verdețuri, cartofi natur, salate, orez, legume pe grătar, salsa de castraveți, salată verde, lămâie și mămăligă.
Citește și: Ciulama de ciuperci ca la mânăstire. Un preparat de post simplu și rapid