Cum să faci fursecuri cu miere în casă. Cea mai simplă rețetă, în prag de sărbători
De Razvan Paltin.
Publicat pe 16.12.2021 la 12:00
Actualizat pe 16.12.2021 la 12:00
Sărbătorile de iarnă se apropie, iar în aceste zile gospodinele dau iama în bucutărie pentru a face cele mai bune preparate. În prag de Crăciun nu trebuie să-ți lipsească de pe masă fursecurile cu miere.
- Ingrediente pentru fursecurile cu miere
- Cel mai simplu mod de preparare
Rețetă de fursecuri cu miere
Îți plac fursecurile cu miere și vrei să faci și tu în casă?! E foarte simplu. Vă prezentăm o rețetă gustoasă și care se poate face în doar câteva minute, rezultatul fiind conform așteptărilor.
Pentru a începe să faci fursecurile ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 70 de grame de miere
- 50 de grame de zahăr
- un praf de sare
- 60 de grame de unt
- un ou
- o linguriță de scorțișoară măcinată
- o linguriță de eșență de vanilie
- 200 de grame de făină
- 4 grame de praf de copt
Mod de preparare
Mai întâi de toate vei lua untul și îl vei bate într-un bolt cu zahărul, cu ajutorul mixerului. Untul trebuie scos din frigider cu câteva ore înainte pentru a nu fi tare.
Peste amestecul din unt și zahăr se adaugă oul și esența de vanilie, după care se incorporează și mierea. Se continuă amestecarea conținutului.
Făina, praful de copt, sarea și scorțișoarea se adaugă treptat peste amestecul de unt până când se va obține un aluat consistent. Cu ajutorul unui sucitor se va întinde foaia de aluat.
Vei avea nevoie de câteva forme pentru aluat: stele, brazi, inimioare, cu care vei face fursecurile. Acesta se pun pe o tavă și se coc la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute. După ce se scot se lasă la răcit și se servesc cu lapte călduț.
Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de ciocolată. Rețeta copilăriei, reinterpretată