Cum să faci socată cu căpșuni. Băutura care îți va încânta papilele gustative în acest sezon
Publicat pe 16.05.2024 la 23:52 Actualizat pe 16.05.2024 la 23:52
Dacă te-ai săturat de socata clasică și nu ai idee ce să mai bei în această perioadă din an, atunci nu-ți mai face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de socată cu căpșuni. Este o băutură care îți va încânta papilele gustative în acest sezon. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Cum să faci socată cu căpșuni
- Ce beneficii aduce această băutură pentru sănătate
În rândurile de mai jos îți vom spune cum să faci acasă socată cu căpșuni. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o băutură delicioasă și foarte sănătoasă!
Rețetă de socată cu căpșuni
Ingrediente
-6-8 bucăți de flori de soc
-200 gr de căpșuni
-5 lămâi
-3 litri de apă
-300 gr de zahăr
-80 ml de suc de lămâie
Mod de preparare
Se curăță florile de soc și se lasă să se scurgă. Se îndepărtează cozile groase de la acestea pentru a preveni un gust amar. Se taie trei lămâi în felii subțiri și se stoarce sucul din celelalte lămâi. Se așează florile de soc într-un borcan și se adaugă deasupra feliile de lămâie.
Într-un bol se combină zahărul, sucul de lămâie, căpșunile zdrobite și puțină apă, amestecând până când zahărul se dizolvă. Se toarnă acest sirop peste florile de soc din borcan. Se umple borcanul cu apă și se pune într-un loc însorit pentru două zile. Dacă nu se dispune de un loc însorit, se lasă borcanul cu o zi în plus înainte de a se consuma băutura.
Socata se păstrează în frigider și se servește rece. Poftă bună!
De ce să consumi socată în acest sezon
Socata este o băutură tradițională și răcoritoare cu multe beneficii pentru sănătate. Socata este făcută din flori de soc, care sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamine și minerale. Aceste substanțe nutritive pot contribui la îmbunătățirea sănătății generale.
Această băutură conține compuși care au potențial antiinflamator și antiviral. Consumul regulat al socatei poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea infecțiilor.
Socata poate avea efecte benefice asupra sistemului digestiv. Acidul lactic natural din socată poate ajuta la echilibrarea florei intestinale și la îmbunătățirea digestiei. Este și o alternativă naturală și sănătoasă la băuturile carbogazoase sau la alte băuturi îndulcite artificial.
Citește și: Top 2 salate care scad colesterolul. Ce ingrediente gustoase și sănătoase trebuie să folosești