Cum să gătești pulpele de pui pentru regim. 3 rețete dietetice pentru cei care vor să slăbească
Publicat pe 20.12.2023 la 23:06 Actualizat pe 20.12.2023 la 23:07
Carnea de pui este consumată adesea de persoanele care țin regim și vor un stil de viață cât mai sănătos, deoarece are puține grăsimi. Carnea de pui poate fi preparată în diferite moduri alături de o garnitură delicioasă. Iată 3 rețete dietetice pentru cei care vor să slăbească!
- Rețete dietetice simple
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Multe persoane se întreabă câte calorii are carnea de pui atunci când sunt la regim și vor să consume preparate cu proteină. Numărul de calorii pe care e bine să le consumi poate varia în funcție de vârstă și de sex.
Câte calorii au pulpele de pui cu sau fără piele
Dacă ești curios să afli câte calorii are carnea de pui fără piele, ei bine, trebuie să știi că 100 de grame de carne are următoare valori valori nutriționale, 165 de calorii, 31 grame de proteină și 3,6 grame de grăsime.
Cum să gătești pulpele de pui ca să iasă dietetice
Pulpele de pui dietetice se prepară destul de rapid și chiar dacă nu ai experiență în bucătărie, le poți găti în doar câțiva pași simpli. Pulpele de pui le poți condimenta cu sare, piper, cimbru sau alte ingrediente, iar mai apoi le poți pune la cuptor și pot fi servite alături de garnitură, precum orez sau cartofi.
Rețeta de pulpe de pui la cuptor pentru regim
Ingrediente:
- 1,5 kilograme de pulpe de pui
- sare după gust
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- piper
- 1 lingurita de cimbru
- 1 capatana de usturoi taiata felii
- 100 ml de vin alb sec
Mod de preparare:
Pulpelede pui se pun într-o tavă unsă cu ulei, iar mai apoi se pun toate condimentele și la final se toarnă vinul și se pune usturoiul tăiat felii. Pulpele de pui se lasă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 20 de minute până când încep să se rumenească.
Tocană din pulpe de pui cu legume
Ingrediente:
- 2 piepti de pui
- 3 cepe
- 4 cartofi
- 2 linguri de ulei
- 1 cățel de usturoi
- 4 cartofi
- un ardei gras
- un dovlecel
- 5 roșii fără coajă
- pătrunjel
- sare și piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui să taie cubulețe și se pune în uleiul încins, iar mai apoi se amestecă bine și se adaugă ceapa. Atunci când ceapa s-a înmuiat trebuie pus ardeiul tăiat fâșii, cartofii și se lasă la fiert. Dacă cartofii sunt gata se adaugă dovlecelul și usturoiul ,iar mai apoi se pune din nou capacul. La final se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se condimentează cu sare și piper după gust. Se prepară pătrunjel deasupra.
Pulpe de pui la grătar
Carnea de pui va fi slabă în calorii dacă este pregătită pe grătar, astfel că ai nevoie de câteva condimentele, precum boia de ardei dulce, cimbru, piper, sare și ulei. Toate ingredientele se amestecă și se toarnă peste carne, iar mai apoi se pregătește pe grătar.
Citește și: Rețetă de plăcintă de post cu cartofi, gata în 10 minute. Ingredientul care îi dă un gust savuros