Cum să pregătești cele mai delicioase jumări de porc. Rețeta cu care vei face furori la masa de Crăciun
![Ilinca Lunca](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/ilinca-lunca-1696416463.jpg)
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 12.12.2022 la 11:06
Actualizat pe 12.12.2022 la 11:06
Gospodinele se pregătesc pentru masa de Crăciun, unde preparatele tradiționale de porc nu pot să lipsească. Dintre acestea fac parte și jumările, care o dată ce sunt gătite corect, devin o adevărată delicatesă. Iată rețeta cu care vei face furori la masa de Crăciun, alături de cei dragi.
- Cea mai delicioasă rețetă de jumări de porc
- Gospodinele trebuie să o urmeze pentru masa de Crăciun
Jumările fac parte dintre preparatele tradiționale fără care Crăciunului nu mai are același efect. Chiar dacă există multe rețete pentru a le găti, cu siguranță aceasta este una care va fi pe placul tuturor. Se pot servi atât ca și aperitiv, cât și alături de alte preparate cu care se completează perfect, mai ales atunci când ai mulți invitați la masă.
Cum să pregătești cele mai delicioase jumări de porc
Cu toții știm cât de importante sunt jumările la masa de Crăciun, însă și cât de dificil este să găsești o rețetă după care să iasă o adevărată delicatesă. Pentru că se apropie cea mai așteptată perioadă a anului, această rețetă vine în ajutorul tuturor, pentru a obține preparatul pe care și-l doresc.
Modul de preparare este simplu, iar o dată ce sunt gata, acestea pot să fie servite cu multe ale feluri de mâncare, astfel că fasolea sau varza se completează perfect cu savoarea jumărilor de porc. Iată cum se prepară.
Mod de preparare
Pentru a găti jumări de porc, ai nevoie de slănină proaspătă fără șorici, sare și untură. Pentru început, trebuie să tai slănina bucăți, care se pun apoi într-o oală de fontă, încinsă anterior cu untură. Peste bucățile de slănină se adaugă apă și se lasă la prăjit până se rumenesc suficient. După ce s-au rumenit, se scot din oală și se așază pe un blat, unde se presează, pentru a ieși grăsimea lichidă care a rămas. La sfârșit, se adaugă sare după gust și se pot servi.
Ce poți să mai faci cu jumările
După ce le-ai gătit, jumările se pot transforma într-un ingredient util pentru preparatele tale. De exemplu, poți să le zdrobești și să le adaugi în aluaturi, pentru a le oferi o textură mai fragedă. Mai mult, și untura în care au fost prăjite poate să fie refolosit, fiind util pentru preparatele de patiserie, cornulețe sau biscuiți, având un conținut mare de grăsime.
Citește și: Cât de benefic este, de fapt, șoriciul pentru sănătate. Puțini români știu acest lucru