Cum să prepari prăjitura îngerilor. Rețetă gustoasă și bună pentru întreaga familie
Publicat pe 31.01.2022 la 15:05 Actualizat pe 31.01.2022 la 15:06
Dacă îți este este poftă de un desert pe cinste și nu ești hotărât ce să alegi, prăjitura îngerilor este un preparat delicios, nu doar pentru tine, ci pentru întreaga familie. Iată care este modul de preparare pentru aceasta!
- Cum să prepari prăjitura îngerilor
- Rețetă gustoasă și bună pentru întreaga familie
Dacă îți este poftă de o gustare racoritoare și încă nu știi ce să alegi, prăjitura îngerilor este tocmai bună pentru un început de săptămână. Iată care este modul în care se prepară delicatesa!
Ingrediente
125 g făină cernută
300 g zahăr
360 ml albușuri de ou (de la aproximativ 10-12 ouă)
1/2 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
Esențe: 1 linguriță zeamă de lămâie, 1 fiolă esență de vanilie, 1 fiolă esență de migdale
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la temperatură mare. Se scot albușurile din frigider, să ajungă la temperatura camerei, și se lasă 30 de minute într-un bol mare.
Se ombină zahărul și făina și se cernde 3 ori într-un bol. Se adaugă praful de copt, esențele și praful de sare peste albușuri și se bat cu mixerul la viteză mare. Se adaugă zahărul treptat și se bate până când se dizolvă și se formeează o spumă tare și omogenă.
Se adaugă și făina treptat și se încorporează cu ajutorul unei spatule, ușor și cu gesturi largi. Când se va obține o compoziție tare și omogenă,se va turna într-o tavă de copt din aceea rotundă și cu gaură în mijloc, în prealabil unsă cu ulei. Se trece un cuțit prin compoziție pentru a scăpa de eventualele bule de aer formate.
Cuptorul se va da la 180 de grade timp de 40-45 de minute sau până când, atunci când se atinge suprafața, să se simtă asemenea unui burete. Se întoarce imediat tava cu fundul în sus, dar nu se scoate prăjitura până nu se răcește complet.
La sfârșit o vei decora după preferințe și este numai bună de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de papanași fierți cu kefir și nucă a Laurei Cosoi. Secretul vedetei pentru un desert delicios