Desert prajitura Krem a la Krem cu mascarpone. O rețetă simplă, rapidă și delicioasă
Publicat pe 08.11.2022 la 18:46 Actualizat pe 08.11.2022 la 18:46
Îți dorești să pregătești ceva dulce pentru tine și familia ta, dar nu mai ai nicio idee? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă, rapidă și delicioasă rețetă pentru prăjitura Krem a la Krem cu mascarpone. De ce ingrendiente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă pentru prăjitura Krem a la Krem cu mascarpone
- De ce ingrediente avem nevoie
Orice gospodină își dorește să îi surprindă pe cei dragi cu cele mai bune preparate. Dacă nu știi ce să mai gătești, noi îți prezentăm o rețetă pentru această prăjitură delicioasă! Iată cât de ușor se prepară Krem a la Krem cu mascarpone.
Rețetă pentru prăjitura Krem a la Krem cu mascarpone
Ingrediente pentru blat
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- un plic cremă de ciocolata
- un praf de sare
- un plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă
- 500 g mascarpone
- un plic cremă de vanilie
- 500 ml frișca lichidă
- 200 ml lapte
- 3 linguri zahăr pudră
Ingrediente pentru glazură
- 200 g ciocolată neagră
- 50 g unt
- 100 ml frișcă lichidă
Modul de preparare
Pentru început, punem într-un bol albușurile cu un praf de sare și le amestecăm bine cu ajutorul unui mixer, până în momentul în care se întăresc. Adăugăm, treptat, zahărul, de la ingredientele pentru blat pe care vi le-am prezentat mai sus, dar avem grijă să amestecăm bine după fiecare lingură adăugată. Punem peste gălbenușurile și le omogenizăm.
Amestecăm praful de ciocolată cu cel de copt și îl punem peste ouă. Pentru acest pas este important să amestecăm de jos în sus cu o lingură. Punem blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o băgăm în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 20 de minute. Putem încerca testul cu scobitoarea. După ce s-a făcut, îl lăsăm la răcit.
Pentru cremă, mixăm mascarpone cu 50 ml de lapte. Într-un alt bol mixăm praful de vanilie cu frișca lichidă, laptele și zahărul. Le amestecăm pe toate și le mixăm. Punem crema peste blatul din tavă.
Într-o cratiță topim ciocolata cu frișca și untul. Punem glazura peste prăjitură, o întindem, o lăsăm la rece, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Ingredientele pentru cea mai bună prăjitură a "leneșului". E gata în câteva minute