Drob de post. O rețetă ieftină, savuroasă și ușor de preparat, din legume

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 15.03.2025 la 15:51
Actualizat pe 15.03.2025 la 15:51
Drobul de legume de post este o rețetă ideală pentru cei care doresc să se bucure de o masă savuroasă, sănătoasă și ușor de preparat, fără a încălca regulile postului. Este o opțiune perfectă pentru prânz sau cină, fiind atât sățioasă, cât și plină de gust.
- Drob de legume de post
- O rețetă simplă și delicioasă care te va surprinde
Prepararea acestui drob este simplă și nu necesită ingrediente costisitoare. De obicei, se folosesc legume precum morcovi, ceapă, cartofi și pătrunjel, toate adunate într-un amestec aromat, la care se adaugă condimente pentru un plus de savoare.
Rețetă drob de legume de post
Ingrediente:
1 țelină
4 cepe
2 morcovi medii
3 căței de usturoi
3 cartofi medii
1 cană de orez
200 gr de ciuperci Champignon
Pătrunjel
mărar
spanac
100 gr de măsline (negre sau verzi)
50 gr de pesmet,
sare
piper
boia dulce
Mod de preparare:
- spală bine cartofii și pune-i la fiert în coajă.
- în altă cratiță pune orezul la fiert cu 2 căni de apă.
- când orezul începe să fiarbă, acoperă oala cu un capac și lasă-l10 minute la fiert fără să iei capacul. închide ochiul aragazului, apoi mai lasă-l la fiert alte 10 minute, acoperit.
- toacă mărunt ceapa cu usturoiul și călește-le împreună, iar apoi adaugă ciupercile tocate și lasă totul pe foc aproximativ 15 minute.
- opărește puțin spanacul, dă pe răzătoare țelina și morcovii, taie măslinele felii și toacă mărunt verdeața.
- curăță cartofii de coajă pisează-i ca pentru piure.
- amestecă toate ingredientele într-un bol, până se omogenizează.
- pune drobul în 2 tăvi pentru chec sau în una dreptunghiulară/rotundă.
- tapetează cu hârtie de copt și pune compoziția.
- pune apoi tava la cuptor 30 de minute sau până devine auriu.
- lasă la răcit și mai apoi pune la frigider măcar 3 ore după care îl poți tăia.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă de drob ca la mănăstirea Putna. Cum fac sfinții părinți acest fel tradițional de Paște / FOTO