Ingredientul care nu trebuie să lipsească din ciorba de pui. Așa îi dai cel mai bun gust
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 15.02.2023 la 12:28
Actualizat pe 15.02.2023 la 12:28
Printre preparatele care nu se lipsesc de pe mesele românilor se număra ciorba de pui, care, cu siguranță, îți va aminti de copilărie. De aceea, dacă vrei să pregătești această rețetă, nu trebuie uiți un ingredient pe care bunicile îl foloseau.
- Ingredientul care nu trebuie să lipsească din ciorba de pui
- Așa îi dai cel mai bun gust
Dacă vrei să pregătești o ciorbă de pui care să îți amintească de gustul copilăriei, în rândurile de mai jos mai găsi ingredientul de care nu trebuie să uiți, atunci când pregătești această rețetă, dar și cum poți să gătești cea mai simplă rețetă de ciorbă de pui.
Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în ciorba de pui
Atunci când pregătești ciorba de pui, nu trebuie să uiți de smântână, pe care o vei drege cu zeama, pentru un gust mai bine. Indicat este să nu pui acest ingredient imediat după ce l-a scos din frigider, ci smântâna trebuie să fie la temperatura camerei.
La fel de important este ca, indiferent de tipul produsului, fie că este vorba de cea fermentată sau dulce ori lichidă, este indicat ca smântâna să fie amestecată cu puțin amidon, înainte de a drege ciorba. Se poate folosi și făina sau un ou în acest caz.
În plus, un alt secret de-al bucătăriilor constă în faptul că smântâna nu se amestecă niciodată cu pasta de roșii, ultimul ingredient având un gust acid, care va tăia din consistența smântânii.
Cea mai simplă rețetă de ciorbă de pui
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 pătrunjel rădacină
- 1 felie telina rădacină
- 1/2 ardei gras roșu
- 150 ml bulion sau sos de roșii
- 1 roșie bine coaptă decojita
- 1 ou
- 3 fire leuștean
- 3 linguri suc de lămâie / borș
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pentru început, se dau pe răzătoare legumele și se toacă ceapa și ardeiul. Într-o tigaie, se pune puțin ulei la încins se pune la călit legumele tăiate.
Între timp, se pune carnea la fiert, iar după aproximativ un sfert de oră se ia spuma. Mai apoi, se adaugă legumele, sosul de roșii și se mai lasă pe foc pentru cel puțin 45 de minute.
Se bate oul cu smântână și se adaugă în ciorbă și se mai lasă pe foc pentru câteva minute, iar la final se pune leușteanul tocat mărunt.
Citește și: Borș făcut în casă. Rețeta simplă pentru preaparatul care este nelipsit dintr-o ciorbă reușită