Ingredientul secret pentru cele mai bune clătite. Vor fi mai dulci și pufoase
Publicat pe 20.01.2023 la 22:29 Actualizat pe 20.01.2023 la 22:29
Clătitele sunt preferate de mulți pofticioși, însă nu oricine știe cum să le facă în mod corect. Ce ingredient secret trebuie să folosești pentru a fi mai dulci și pufoase decât de obicei. Numai gopodinele pricepute au auzit de acest truc. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas.
- Ce ingredient secret trebuie să adaugi la clătite
- Trucul știut de gospodinele pricepute
Fie dacă alegi să folosești ciocolată, miere ori dulceață, clătitele sunt la fel de bune de fiecare dată. Cu toate astea, te-ai gândit vreodată că rețeta pe care o folosești nu este tocmai cea corectă? Iată ce trebuie să știi.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultatele obținute. Trucul care îți va fi de mare ajutor.
Ce ingredient secret trebuie să adaugi la clătite
Probabil că nu te-ai gândit până acum, însă ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi la clătite este chefirul. Cu siguranță că vei primi multe laude din partea pofticioșilor și vei repeta această rețetă delicioasă.
Ingrediente
- două lingurițe bicarbonat
- șase linguri de zahăr
- 700 ml chefir
- sare
- 400 gr făină
- 100 ml ulei
- șase ouă
Modul de preparare
Pentru a începe rețeta trebuie să pui într-un bol chefirul, iar peste el să adaugi două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Amestecăm bine cu un tel compoziția până devine omogenă.
Punem într-un castron cele șase ouă și le amestecăm cu ajutorul unui mixer. Adăugăm peste zahăr, sare, dar și chefirul cu bicarbonat de sodiu. Avem grijă să mixăm foarte bine compoziția până totul devine omogen.
Peste punem 100 ml ulei și 400 grame de făină cernută. Amestecăm din nou până în momentul în care aluatul devine moale. Punem cu ajutorul unui polonic într-o tigaie încinsă fără ulei, pe rând, și repetăm procedura până terminăm.
La sfârșit, le puteți umple cu dulceață, ciocolată, brânză ori miere, după preferințe, iar apoi sunt gata de servit. Le puteți păstra la temperatura camerei ori la frigider. Poftă bună!
Citește și: Ingredientul cu care să înlocuiești făina la prăjituri, torturi sau plăcinte. Vor fi mult mai sănătoase!