Meniul complet al lui Chef Horia Manea: Salată de castraveți cu mărar, gnocchi de casă și chec economic. Află rețetele pas cu pas

De Emil Manda.
Publicat pe 20.08.2025 la 12:14
Actualizat pe 20.08.2025 la 12:14
Rețetele de astăzi vin cu sugestii culinare pentru cei care doresc să gătească acasă mâncăruri gustoase și să experimenteze combinații simple, dar savuroase, potrivite penttru orice moment al zilei. Iată ce meniu a pregătit Chef Horia Manea!
- Salată de castraveți cu mărar
- Gnocchi de casă
- Chec economic
Rețetă salată de castraveţi cu mărar
Ingrediente:
1-3 castraveţi
3 ridichi
1 ceapă roşie
40 g porumb
2 g fulgi de chilli
1 legătură mărar
100 g iaurt grecesc
1 lămâie
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, se amestecă porumb, castraveţi, ceapă, ridichii, mărar, iaurt grecesc, ulei de măsline, sare, piper, fulgi de chilli, zeamă de lămâie şi coajă de lămâie.
Rețetă paste gnocchi de casă
Ingrediente:
300 g cartofi fierţi
90 g făină
1 gălbenuş ou
30 g parmezan
200 g smântână de gătit
50 g unt
50 g parmezan
2-3 căţei de usturoi
Nucşoară
Cimbru
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Cartofii fierţi se pisează cu ajutorul unei ustensile speciale, se adaugă gălbenuşul de ou, făina şi un praf de sare. Aluatul se frământă cu mâna, se rulează, se împarte în bucăţi mici, egale, şi, fiecare bucată, se învârte pe furculiţă. Se pun la fiert. Se pregăteşte sosul, amestecând, la foc mic, untul, cimbrul proaspăt, usturoiul, smântâna lichidă, sare, piper, nucşoară, parmezan şi ghocchi. Se lasă la fiert pentru încă 3-4 minute.
Rețetă chec economic
Ingrediente:
150 ml lapte
200 g făină
2 gălbenuşuri de ou
30 g unt topit
10 g praf de copt
1 lămâie
100 g nuci măcinate
Sare
150 g zahăr
100 g rahat
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer, se amestecă zahărul, gălbenusurile de ou şi untul topit. Apoi, se adaugă laptele, praful de copt, coaja de lămâie şi făina. Într-o tavă tapetată cu unt şi făină, se toarnă aluatul şi se adaugă nuci şi rahat. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Citește și: Rețeta lui Chef Horia Manea de pârjoale moldoveneşti. Ingredientul care nu trebuie să lipsească