Rețetă de porumb copt cu două sosuri. Chef Horia Manea a pregătit și un desert, pe lângă preparatul principal și starter

De Patrisia Brătan.
Publicat pe 12.08.2025 la 12:12
Actualizat pe 12.08.2025 la 12:12
Chef Horia Manea vine în atenția pofticioșilor cu noi propuneri de rețete! Bucătarul a pregătit pentru astăzi porumb copt cu două sosuri, dar și un desert, astfel, meniul este complet. Iată ce pași trebuie să urmezi!
- Chef Horia Manea recomandă un meniu special
- Cum să prepari porumbul cu două sosuri
- Desertul pregătit de Chef Horia Manea
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, porumb copt cu două sosuri, un fel principal, mititei cu cartofi prăjiți, muștar și pâine, şi un desert, lipie cu ciocolată, banane și bezele.
Cum se prepară starterul gătit de Horia Manea
Porumb copt cu două sosuri:
2 porumbi
40 g maioneză
20 g smântână
2-3 căței usturoi
50 g parmezan
20 ml zeamă de lămâie
40 g iaurt grecesc
10 g boia afumată
5 g fulgi chilli
Sare
Piper
Ulei de măsline
Porumbul se condimentează cu sare și se lasă la copt. Se pregătesc sosurile. Primul este format din smântână, 10 ml zeamă de lămâie, maioneză, parmezan ras, usturoi, ulei de măsline, sare, piper. Cel de-al doilea este format din maioneză, iaurt grecesc, fulgi de chilli, 10 ml zeamă de lămâie, boia afumată, sare, piper și ulei de măsline.
Porumbul copt se servește alături de cele două sosuri.
Mititei cu cartofi prăjiți, muștar și pâine:
1 kg carne tocată
200 ml apă minerală
6 căței de usturoi
5 g bicarbonat de sodiu
5 g boia dulce
3 g cimbru uscat
3 g chimen
3 cartofi
Ulei pentru prăjit
Muștar
Pâine
Sare
Piper
Ulei de măsline
Carnea tocată se amestecă împreună cu apă, boia dulce, cimbru, chimen, sare, piper, usturoi și bicarbonatul de sodiu. Pasta de mici rezultată se introduce într-un posh. Se formează micii. Se lasă pe plită. Se servesc alături de pâine, muștar și cartofi prăjiți.
Lipie cu ciocolată, banane și bezele
Vei avea nevoie de:
2 lipii
200 g ciocolată
100 g bezele
1 banană
Lipia se unge cu ciocolată, se adaugă banane și bezele. Se împăturește lipia și se coace.
Citește și: Rețeta de paella a lui Chef Horia Manea. Ce să adaugi pentru un preparat delicios