Paste carbonara, după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. Care este secretul marelui bucătar
Publicat pe 11.08.2021 la 23:43 Actualizat pe 11.08.2021 la 23:43
Așa cum și-a obișnuit fanii, Chef Florin Dumitrescu împarte cele mai gutoase preparate culinare cu comunitatea sa. De data aceasta, marele bucătar ne încântă cu un preparat ideal pentru zilele toride de vară, în care până și pofta de mâncare dispare. Deși este una dintre cele mai simple rețete, Florin Dumitrescu dezvăluie cel mai ascuns secret! Descoperă si tu cum se fac pastele carbonara cu specific italienesc exact așa "ca la carte"!
- Paste carbonara "ca la carte"!
- Chef Florin Dumitrescu ne dezvăluie secretul său
- Rețeta pas cu pas
Sezonul de vară este și cel dedicat în mare parte preparatelor care nu necesită petrecerea unui timp îndelungat în bucătărie. Prin urmare, juratul din show-ul culinar “Chefi la cuțite”, Florin Dumitrescu a împărtășit gospodinelor rețeta sa de paste carbonara. Gustos, ușor de făcut, cu puține ingrediente, acest preparat are și un secret de bază, care este foarte important în gustul final al preparatului culinar. Află și tu despre ce este vorba!
Rețeta de paste carbonara a lui Chef Florin Dumitrescu
Pastele sunt cea mai bună alegere atunci când optezi pentru un prânz sau chiar o cină rapidă și gustoasă. Se prepară imediat, iar rețetele nu sunt deloc complicate și sunt la îndemâna oricui. Învață chiar acum o nouă rețetă pentru a-ți surprinde plăcut familia sau apropiații! Iată care sunt ingredientele, pe care sigur le ai prin bucătărie!
Ingrediente:
- 100 grame spaghete
- 50 grame bacon
- 1 ou
- 25 grame parmezan ras
- piper proaspăt macinat
Mod de preparare:
Într-o tigaie se prăjeşte baconul tăiat cuburi, după aceea se adaugăcâte un polonic de apă din oala în care fierbeţi pastele! Parmezanul trebuie să fie ras iar gălbenuşul pregătit! Culoarea sosului din tigaie trebuie să fie uşor maronie, până puneţi pastele, iar baconul destul de crocant!
Puneţi spaghetele în tigaie, amestecaţi, opriţi focul, puneţi parmezanul, amestecaţi. Gălbenuşul îl spargeţi în tigaie şi amestecaţi, puneţi încă o lingură de apă fierbinte din oala în care aţi fiert pastele, măcinaţi piper proaspăt şi puneţi în farfurie! Cum am zis încă de la început! Este una dintre cele mai simple rețete de paste, însă totodată cu un gust divin și inconfundabil.
Care este secretul pastelor carbonara preparate de către chef Florin Dumitrescu
Cu siguranță, unele gospodine au rămas uimite de faptul că nu a folosit ingredientul care se află la orice rețetă de paste carbonara, adică smântâna. Ei bine, chef Florin Dumitrescu este atât de sigur pe abilitățile sale în bucătărie încât nu folosește acest secret. Din spusele acestuia, secreta este foarte simplă, prin urmare dacă urmați cu responsabilitate modul de preparare este apraoape imposibil să nu vă iasă exact cum i-a ieșit lui.
Aşa cum era de aşteptat, fanii lui s-au declarat încântaţi de reţetă şi l-au rugat să le mai ofere şi altele. Reţeta de paste carbonara provine din regiunea Lazio şi este una din cele mai cunoscute şi iubite reţete italieneşti. De obicei, italienii preferă să folosească spaghete, dar se pot folosi şi alte tipuri de paste, de exemplu fettucinne, rigatoni sau linguine, astfel marele nostru bucătar nu a ezitat să nu facă cunoscut acest preparat delicios și la noi în țară.
CITEȘTE ȘI: Rețeta de salată de vinete a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul marelui bucătar