Prăjitură cu gem și aluat răzuit. Rețeta care îți va aminti de copilărie
Publicat pe 07.11.2023 la 13:00 Actualizat pe 07.11.2023 la 13:27
Te gândești să îi surprinzi pe oamenii dragi din viața ta cu un desert delicios, dar totodată vrei să încerci ceva ce nu ai mai făcut până acum? Ei bine, prăjitura cu gem și aluat răzuit poate fi alegerea potrivită pentru tine. Aceasta este o adevărată bucurie culinară, reamintindu-ne de gusturile nostalgice ale copilăriei. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de prăjitură cu gem și aluat răzuit
- Ingrediente
- Mod de preparare
Dintre toate deliciile care ne duc cu gândul la copilărie, prăjitura cu gem și aluat răzuit ocupă un loc special. Acest desert cu o textură crocantă și dulce-acrișoară este o adevărată plăcere pentru simțuri.
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a face această rețetă delicioasă la tine acasă. Trebuie să fii atent la modul de preparare dacă vrei să te bucuri de rezultate pe măsura așteptărilor.
Rețetă de prăjitură cu gem și aluat răzuit
Ingrediente
- două lingurițe de vanilie
- o linguriță praf de copt
- 700 g făină
- 300 g gem
- 4 ouă
- 300 g margarină
Mod de preparare
Topim margarina și o amestecăm cu ouăle, zahărul și vanilia, obținând o compoziție omogenă. Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt, adăugând-o treptat în compoziția de ou.
Frământăm aluatul și îl împărțim în două bucăți, una dintre ele fiind puțin mai mare. Bucata mică de aluat o punem în frigider pentru o oră, pentru a-i permite să se odihnească și să capete consistența potrivită.
Întindem bucata mare de aluat într-o foaie subțire și o așezăm cu grijă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Generos, tapetăm suprafața aluatului cu gem, distribuindu-l uniform.
Scoatem aluatul rămas din frigider și îl dăm prin răzătoare, pentru a obține un aspect rustic. Așezăm uniform acest strat peste gem. Dacă timpul nu îți permite să aștepți o oră pentru odihna aluatului în frigider, poți să-l mărunțești pentru a obține același efect.
Coacem prăjitura la temperatura de 190-200 de grade, pentru aproximativ 25 de minute, până când capătă o nuanță aurie apetisantă.
Citește și: Cum faci găluște cu prune foarte pufoase. Secretul puțin cunoscut al aluatului