Prajitură cu mascarpone și jeleu de căpșuni. Rețeta desertului potrivit pentru un weekend în familie
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 28.01.2022 la 23:13
Actualizat pe 28.01.2022 la 23:13
Vine weekendul și nu știi cum să îți surprinzi membrii familiei! O prăjitură cu mascarpone și jeleu de căpșuni, un desert apreciat de toate vârstele poate fi soluția perfectă, mai ales că este gata și într-un timp record.
- Rețeta perfectă de weekend
- Desertul este gata într-un timp record
- Ingrediente pentru blat, sos, jeleu și cremă
Rețeta de prăjitură cu mascarpone și jeleu este o rețetă destul de simplă, extrem de apreciată de toată lumea, simplă de făcut, ce conține ingrediente la îndemâna oricui. Iată cum să o prepari!
Prajitură cu mascarpone și jeleu de căpșuni
Pentru a prepara o prăjitură delicioasă cu mascarpone și jeleu de căpșuni ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
- pentru blat
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri ulei
5 linguri apă
5 linguri făină
3 linguri cacao
un praf sare
- pentru sosul de căpșuni
250 grame căpșuni
3 linguri zahăr
- pentru crema mascarpone
500 gr mascarpone
100 gr zahăr pudră
300 ml smântână dulce pentru frișcă
5 grame de gelatină
- pentru jeleul de căpșuni
250 grame căpșuni
50 grame zahar
50 mililitri apă
5 grame gelatină
Mod de preparare:
După ce s-au separat de gălbenușuri, albușurile se bat cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când se obține o bezea tare. Gălbenușurile se mixează cu uleiul și compoziția obținută se adaugă peste albușuri.
Se adaugă și apa, apoi făina și cacao. Se pune toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de o jumătate de oră. Se lasă blatul să se răcească și apoi se adaugă pe un tocător cu fața în jos.
În ceea ce privește sosul, căpșunile tăiate cubulețe se pun la fiert, împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic până când consistența seamănă cu cea a unei dulceți de căpșuni. După ce s-a răcit, sosul se întinde în strat subțire peste blat.
Se amestecă mascarponele cu zahărul pudră până devine cremos și apoi se adaugă smântâna dulce pentru frișcă mixată. Se adaugă și gelatina în cremă, conform intrucțiunilor de pe ambalaj.
Crema obținută se întinde peste sosul de căpșuni și se dă la frigider. Pentru a pregăti jeleul, se amestecă căpșunile tăiate cuburi cu zahărul și apa și se lasă să fiarbă la foc mic și cât este încă fierbinte se adaugă gelatina.
Ulterior, și acest jeleu se întinde pe toată suprafața acoperită de crema de mascarpone. Se lasă la frigider trei sau patru ore și este gata de servit.
Citește și: Ștrudel cu mere vienez. Rețeta cu aluat de casă